JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, August 02, 2016

Tony Pua disoalsiasat kerana mendedahkan ‘Malaysian Official 1’ itu Najib!

  CYBERJAYA, 1 ​​Ogos - Pihak berkuasa mempersoalkan ahli Parlimen DAP Tony Pua hari ini di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) 1998 untuk menamakan "Rasmi 1 Malaysia" Angka dalam saman sivil US mendapatkan kembali aset dikaitkan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sebagai Perdana Menteri.

 Selepas lebih satu jam disoal, Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu memberitahu pemberita bahawa beliau telah dipanggil untuk dua posting di laman Fesbuk yang dibuat pada 21 Julai, di mana beliau telah mengaitkan Datuk Seri Najib Razak dengan tuntutan mahkamah Kehakiman Jabatan Negara AS (DoJ) yang bertujuan untuk merampas lebih AS $ 1 bilion dalam aset yang didakwa dibeli dengan wang yang dicuri daripada dana pelaburan negeri.

 "Saya telah diberitahu oleh pegawai-pegawai MCMC bahawa mereka telah menerima lima aduan keatas dua posting saya yang dimuat naik di Facebook dan Twitter mengenai siasatan DoJ pada wang yang disalahgunakan oleh 1MDB," katanya kepada pemberita di pejabat SKMM di Cyberjaya.

 "Saya telah disoal siasat selama kira-kira sejam. Dan saya telah memberikan kenyataan saya bahawa semua komen saya adalah berdasarkan kepada kertas pertuduhan DOJ. "

 Pua peguam dan rakan-rakan DAP Ahli Parlimen Gobind Singh Deo berkata anak guamnya itu disiasat mengikut Seksyen 233 CMA walaupun pegawai-pegawai SKMM tidak memberikan khusus untuk kesalahan beliau.

 Seksyen 233 Akta memperkatakan penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian.

 Ditanya sama ada akan menarik balik posting tersebut di fesbuknya, Pua berkata, ianya tidak perlu dan dia tidak mempunyai niat untuk mengeluarkannya sama sekali.

 Dalam tuntutan mahkamah sivil DoJ yang difailkan bulan lepas, " Malaysia Official 1" telah dikenal pasti sebagai seorang pegawai kerajaan berpangkat tinggi yang mempunyai kuasa dalam 1MDB, tetapi tidak dinamakan. ~ sumber

Komen al-Husseyn:

 Pegawai-pegawai MCMC ini kalau ikut piawaian Dr Mahathir, mereka ini adalah pegawai-pegawai yang bangang!

  Menurut laporan berita yang bertajuk :  Bangang sahaja tak kenal Najib sebagai 'MO1' , Mahthir berkata,  "Walaupun nama Najib tidak dicatit tetapi semua tahu bahawa Malaysian Official 1 (Pegawai Malaysian Nombor 1) ialah Najib. 

Takkanlah bahasa Inggeris yang semudah ini pun
susah sangat nak difahami?
Hanya yang bangang sahaja yang tidak kenal Najib sebagai Pegawai Malaysia Nombor 1. ......" 

  Kepada mereka yang bangang tu, dengarlah nasihat bekas perdana Menteri tu....berhentilah dari menipu diri. Kamu tahu Najib bersalah. Kamu tahu Najib tidak layak menjadi Perdana Menteri Malaysia. 
Comments
3 Comments

3 comments :

Timnajib Jomfikir said...

Pegawai kerajaan sama juga dengan golongan agama. Mereka takut untuk mengatakan kebenaran. Sebabnya...
Mungkin,rezeki yang mereka ada skrg ini...berpunca dari Najib Tun Razak.

AZLAN MD NOOR said...

Rasa berat kepala

Sokong Najib said...

UMNO, Polis,PAC, AG, SPRM tak reti english kott?

Bahalol..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...