GOPENG

GOPENG
JOM BERSAMA PAKAAN HARAPAN

Thursday, September 15, 2016

RM90 Juta : Pas sunyi sepi sehingga sekarang ...

"Kita kenal peguam kanan (queen council) yang pernah
ada hubungan dengan kita dalam kes sebelum ini. Dalam 
masa terdekat dalam masa sebulan ini," - Hj Hadi
  Dalam waktu yang sama, Pas juga berhadapan dengan dakwaan menerima bantuan kewangan sebanyak RM90 juta daripada Najib yang dibuat oleh Sarawak Report, tidak lama sebelum ini.

Berikutan itu, Hadi Awang pada 13 Ogos lalu mengumumkan bahawa Pas akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Sarawak Report dengan melantik seorang peguam kanan di London bagi tujuan tersebut.

Katanya lagi, proses itu akan dilakukan dalam tempoh sebulan daripada sekarang.

Oleh kerana hari ini sudah 14 September, bermakna sudah lebih sebulan masa berlalu dan masih tidak kedengaran apa-apa perkembangan mengenai saman itu.

Apakah ia akan tetap diteruskan, masih dalam proses rundingan dengan peguam atau sudah dibatalkan sebagaimana ura-ura saman Najib terhadap WSJ sebelum ini yang hanya gah dan berdentum-dentum di permulaan, tetapi akhirnya sunyi sepi sehingga sekarang?

Jika Pas berdiam diri dan tidak meneruskan saman, tanggapan ramai ialah mungkin benar parti itu atau pemimpin tertentunya ada menerima bantuan kewangan daripada Najib sepertimana yang didakwa Sarawak Report itu.

Berhadapan dengan dua persoalan yang menjadi pertanyaan ramai itu, Pas sebenarnya boleh menyelesaikannya secara serentak dan sekaligus meletakkan namanya kembali dihormati iaitu dengan mengumumkan secara rasmi untuk menyertai parti-parti pembangkang bagi berlawan satu lawan satu dengan BN.

Dengan berani berbuat demikian, isu wang RM90 juta yang didakwa diterima Pas daripada Najib akan terhakis dengan sendirinya. Sama ada saman diteruskan atau tidak terhadap Sarawak Report, tidak lagi menjadi persoalan besar.

Adaptasi dari  di sini
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...

kat fb semlm ade penyokong pas yg update psl ni admin..... x tau la betul ke tidak...

Anonymous said...

sib baik hadi mabok kuda x bgtau nk saman ari apa...
cuma dia sebut nk saman dlm masa sebulan...haha
kalau dia sebut hari nk saman..jawabnya jd serupa najib lah..
spai beribu kali selasa pn x saman saman lg..WSJ

Anonymous said...

Kalau nak jimat, PAS boleh mohon untuk Najib nafikan perkara tersebut sebab PAS pun dah banyak bantu beliau.

Anonymous said...

Baru sebulan. Bagi lagi seminggu, kalau tak dapat peguam, AMANAH sedia tawarkan khidmat peguam secara percuma.

Tak ada alasan untuk mengelak.

Anonymous said...



Mampukah?

Parti ikatan gagasan sjhtra =PIGS @pigs

PIGS @pigs dgn kekuatan cakor siku & lutot??

PIGS @pigs yg dah pun kenyang 90juta goni dedak???

PIGS @pigs yg aci sondoi FITNAH ponteng & uturn mencuri sdondon????

PIGS @pigs yg gerenti disemelih tuan yg bg dedak???

PIGS @pigs yg suka memaki hamun mengutuk DAPigs??

Pigs yg dah pun mnyalak babi ddlm bukit?

Wow! PIG @pigs yg pakai sorban tu weh!

Mampukah?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...