JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, October 26, 2016

Akhirnya Pas sendiri jilat semula segala kahak, lendir dan kencingnya apabila mengakui isu ini tidak boleh membawa kepada kafir mengkafir.


  Apa relevannya para asatizah Pas buat ceramah RUU 355 merata tempat dan di masjid-masjid? Dan dijadikan isi khutbah Jumaat walaupun sebenarnya masyarakat di luar sana tidak mengundi dalam Dewan Rakyat.

Usul RUU 355 menjadi polemik masyarakat. Kalau tidak sokong dituduh kafir.Hingga ada yang memberi amaran kepada Dr Wan Azizah akan dikuburkan di 'Jirat Cina' jika tidak sokong usul pindaan RUU 355...

Disemarakan pula oleh pandangan beberapa mufti seperti Mufti Wilayah Persekutuan, Muffti Pahang, Mufti Kelantan dan Mufti Perak yang telah memfatwakan bahawa wajib bagi ahli parlimen muslim menyokong usul RUU 355.

Dr Ustaz Rozaimi pernah menyarankan polemik RUU jangan sampai mengkafirkan sesama orang Islam.

"Saya dah dilabel munafik, agen yahudi, agen syaitan dan keling baru masuk Islam oleh beberapa pihak dengan video ini...." tulisnya.

Tetapi akhirnya Pas sendiri terpaksa menjilat semula segala kahak, lendir dan kencingnya apabila mengakui isu ini tidak boleh membawa kepada kafir mengkafir.

Dr Ustaz Rozaimi Ramle menulis difesbuknya mengenai pertemuan dengan Setiausaha Agung PAS, Ketua Penerangan PAS Pusat dan Ketua Penerangan Dewan Ulama' PAS telah merumuskan :
 Alhamdulillah kami dapat simpulkan beberapa perkara yg penting dari pertemuan bersama Setiausaha Agung PAS, Ketua Penerangan PAS Pusat dan Ketua Penerangan Dewan Ulama' PAS:

1- Semua pihak tiada masalah berbeza pandangan dengan PAS dalam isu usul RUU 355 berdasarkan ijtihad masing-masing dan isu ini tidak boleh membawa kepada kafir mengkafir.

2- Setiausaha Agung PAS dan pimpinan PAS Pusat yang lain sangat mengambil berat fenomena tidak sihat kafir mengkafir, maki memaki, labelan buruk dan hinaan kepada asatizah dan pihak yang tidak atau belum bersetuju atau belum sepenuhnya yakin dengan usul RUU 355. Ada komitmen yang sangat baik diberikan oleh Setiausaha Agung dalam hal ini.

 Terima kasih kepada rombongan wakil PAS Pusat untuk pertemuan yang sangat baik, mesra dan berjaya.

 Alhamdulillah.

 Dr Rozaimi Ramle, Ustaz Abu Hafiz Sallehuddin, Ustaz Khairil Anwar, Saudara Ilham Ramli. ~ sumber
Comments
15 Comments

15 comments :

Anonymous said...

Pas sebelum ini cuba memperbodohkan masyarakat umum dgn menguna kan issue batal iman hya semata2 utk meraih sokongan..dgn kata lain guna agama utk kepentingan politik.

Anonymous said...

Harap semua penyokong pas pun turut sedar.. Jgn ghairah sangat nak batal iman org lain. Sebelum ini ulama Pas guna hudud utk pecahkan pakatan rakyat. Sudahnya hudud pun entah kemana...ganti ngan RUU 355...

Anonymous said...

Figura yg merusakkan PAS adalah Tuang Oresideng , Ketuai pemuda dan ketua penerbangan.

Kenyataan ygdikeleluarkan oleh ke3 orang ini selalunya menjadi lawak .

Tuan presideng , suka mengeluarkan fatwa .kalau tak Ukur, terus Hadi KAPIR.

Ketua pemuda pula berlagak ulama macam ayahda tapi tak sadar ilmunya takdak.gaya saja lebih .

Ketua penerangang pula harapkan serban saja besar otak kecil.

ITU LAH PAS SEKRANG

Anonymous said...

Alhamdulillah Geng Ostad dah berjanji tak mahu mengtakfir dan melabel-label lagi....
Walaupun begitu BERWASPADALAH....
Mesti terus pantau kerana dalam program dalaman PAS seperti Liqa'Fikri dulu dan kini Fastaqim dan lain-lain program dan kuliah di surau-surau dan masjid-masjid kerja-kerja jelek ini mungkin dijalankan secara halus dan "subtle" sebagaimana sekarang.

Geng ostad ini semua hujah mereka syarie.
Selalunya cakap depan lain dan cakap belakang lain di surau-surau dan masjid-masjid depan umum bagi keliru dan secara halus mengtakfir dan kutuk pendapat ustaz-ustaz lain.
Nak kena ada perhatian terhadap geng ostad ini kerana itulah cara mereka menjatuhkan kumpulan yang dilabel munafik haraki dan lain-lain label. Depan mulut manis tapi tikam belakang terutama kumpulan Geng Ostad yang berbaiah di Tasik Kenyir.
Ok Bersangka Baik TAPI BERWASPADALAH. Jangan dibiar ular patuk dua kali dari lubang yang sama............
Abang Mat dulu pun dah diberitahu tapi tak ambil kisah........dah kena baru nak tengadah.....Ok bagus tak mengtakfir.....��

Rasanya geng ostad dah terasa bahang dan seperti cacing kepanasan betapa kebobrokan dan pembohongan mereka akan didedahkan dan terbongkar kerana hukum kebenaran itu pasti mengatasi kebatilan.

Itu janji Allah.

Dengan era teknologi media sosial kini dan betapa sesuatu maklumat itu makin mudah diperolehi dan disiasat maka kini kita mula melihat suasana yang dijanjikan Allah bagaimana kebenaran itu pasti mengatasi kebatilan.

Kitalah yang selalu ke surau dan masjid mesti terus sensitif dengan bicara dan tindakan geng-geng ostad ini.
Waallahualam....

Geng-geng ostad ini berhujah berdepan dan berdebat tak berani.
Tikam belakang kat surau-surau dan masjid-masjid dan di facebook beranilah.....

Itulah strategi mereka.

HARUS BERHATI-HATI kerana mereka tahu dengan strategi "engagement" akan mengendurkan serangan terhadap mereka tetapi jarum fitnah mereka telah disuntik kepada ribuan umum yang mendengar dan membaca tanpa mohon maaf dan pembetulan kenyataan memfitnah dan mengtakfir yang telah mereka lakukan.

Lagi sekali BERWASPADALAH....

Anonymous said...

PEMIMPIN PARTI PUS PUS DIWAJIBKAN PERGI MASUK KE KEDAI RM 2.00...
LALU BORONG CERMIN YG DI JUAL...BAWA PULANG KE RUMAH....
SEBELUM TIDO...

TENGOK DIRI SENDIRI .......KAT CERMIN LAMA LAMA....

ADA FAHAM....KAMU

Anonymous said...

takpe.... lepas ni buat lagi... nak hidup..

Lelaki Dicermin said...

Itu peringkat pimpinan.. peringkat bawahan...memang mainan di bibir walaun je..tak mengkafir.. jilat tahi kafir.. tak pun kadam dap..kebykkan walaun2 pas ni..seolah2.. belajar dahjah 6.. tak sampai ting 1..utk soalan berfakta dan menjawabnya berfakta tak pandai.. jadi jawab je spt dia atas..

Ikram Salleh said...

Gunalah bahasa yg elok. Tajuk di atas amat kesat dan bahasanya

Dr Nik-On X-Ray said...

Kita berharap tiada lagi unsur melabel kafir, munafiq, sesat dalam pertikaian isu-isu khilaf terutama berkaitan politik. Harap semua umat Islam dari mana-mana parti pun dapat berpolitik secara berhikmah dan dapat bergandingan membuang para pemimpin yang ternyata membawa mudharat kepada rakyat

Pencolekhangek said...

Apa-apa yang dibuat oleh pas, orang Islam dan rakyat biasa jangan ambil pusing. Jangan layan sangat. Anggap apa yang mereka kata seperti iklan barangan di tv dan radio. Tak kiralah siapa yang cakap. Apatah lagi pemimpin-pemimpin bawahan mereka lagilah tak payah layan. Sudah banyak kali cakap berbelit dulu salah sekarang betul, dulu haram, sekarang halal, dulu masuk neraka sekarang masuk syurga. Jangan diundi wakil pas walau pun calunnya orang alim dan warak. Nak tengok bodoh tak bodohnya orang pas (lagi bodoh macam tolo), perintah Kelantan pun tidak boleh maju. Umum tahu (kecualilah yang ada hasad dengki) bahawa orang Kelantan ni kuat kerja, kreatif dan cekal. Kemana pergi boleh hidup dan makmur. Namun bila negeri diperintah oleh pas, satu pun tak menjadi. Oleh itu pada PRU akan datang ketepikan pas dan ameno. Dua-dua parti sampah!!

Ikram Salleh said...

Nota di bawah meminta komen secara beradab tetapi penulis sendiri memaparkan bahasa yg tak bersopan pada tajuk di atas

Anonymous said...

Salah tu bro.bukan pas memperbodohkan org tp pas sendiri yg bodoh xpikir pjg

Alhusseyn Alhusseyn said...

Ikram Salleh, tajuk yg saya pilih itu memang bertepatan dgn tindakan mereka yg melabel lebih buruk daripada itu. Kahak dan lendir adalah istilah kepada label-label dan tuduhan kotor dan jijik yg telah mereka gunakan. Kencing adalah istilah kpd penipuan.

Anonymous said...

��

Anonymous said...

Tuang presideng kau sndri tak beradab,suka2 label org.kau gi nasihat dia dulu ar..tuuiihh.tu yg elok bgi kau..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...