JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, November 12, 2016

Ahli Parlimen PAS hadir untuk Pakatan Harapan konvensyen

Kelihatan Dato Mahfuz turut menyertai Konvensyen Pakatan Harapan di Shah Alam
November 12, 2016. — Gambar oleh Mohd Yusof Mat Isa 
SHAH ALAM, 12 Nov - Ahli Parlimen PAS Datuk Mahfuz Omar membuat  kejutan pada konvensyen Pakatan Harapan yang pertama di sini hari ini, walaupun partinya menolak jemputan.

Ahli Parlimen Pokok Sena itu berkata, beliau menghadiri konvensyen itu dalam kapasiti peribadinya, sambil menambah bahawa beliau akan mengambil bahagian dalam prosiding itu kerana beliau telah menyaksikan kelahiran Pakatan Harapan.

 "Saya dijemput di sini sebagai manusia biasa. Saya adalah di antara mereka yang hadir semasa pembentukan Pakatan Harapan," katanya kepada pemberita ketika ditemui di luar .

 PAS semalam berkata ia tidak akan menghadiri konvensyen itu kerana ia bukan sebahagian daripada Pakatan Harapan dan menegaskan bahawa ia tidak akan mempunyai apa-apa kaitan dengan bekas sekutu Pakatan Rakyat, DAP.

 Mahfuz yakin bahawa dia boleh membantu memperbaiki hubungan genting di antara partinya dan DAP untuk menjalin perpaduan di kalangan parti-parti pembangkang yang berbeza.

 "Saya di sini untuk rakyat melihat perpaduan dan mewujudkan sebuah gerakan di kalangan parti-parti pembangkang untuk memandu rakyat untuk membuat perubahan untuk Malaysia," katanya.

 Mahfuz juga berkata beliau bersedia untuk menghadapi sebarang kumandang daripada parti kerana tidak kepatuhan kepada dasar parti.

 "Saya di sini sebagai rakyat Malaysia. Jika mereka mahu mengambil tindakan disiplin, saya tidak tahu .. kerana saya tidak membuat sebarang kesilapan.

 "Dalam politik anda perlu bersedia untuk segala-galanya dan menghadapinya kerana itu adalah perkara biasa dalam politik," katanya.

 PAS, PKR dan DAP membentuk pakatan pembangkang Pakatan Rakyat selepas Pilihan Raya mercu tanda 2008, tetapi berpecah pada tahun lepas kerana perbezaan pendapat antara DAP dan PAS berhubung tindakan parti Islam kerana hudud di Kelantan.

 A puak pemimpin PAS berpecah untuk membentuk Parti Amanah Negara, yang kemudiannya menyertai DAP dan PKR untuk menubuhkan Pakatan Harapan.

 PAS bagaimanapun, mengekalkan persahabatan dengan PKR. ~ sumber
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Elok Mahfuz jadi Presiden PAS menggantikan Presideng yang ada yang tak tau membuat kerja selain dari melebong. Tahniah Mahfuz!

Anonymous said...

Tahniah sdr mahfuz. Lepas ni gegak gempita la seluruh alam dgn pekikan dan lolongan puak puak walaunta dgn label dan gelaran pada sdr mahfuz. Hehehe buat donno jer.

Ayoh hadipin pun sedang berkira kira memikir gelaran apa yg sesuai utk dilabelkan pada sdr mahfuz.. esok keluar la statement ayoh hadipin tuu. Nik Abuduh pun sedang mengarang di FB tu.. esok sama2 kita baca kat FB dia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...