JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, December 23, 2016

Berbondong-bondong ahli Amanah keluar parti ... Amanah dibubar!!


  Amat tepat sekali ramalan Hj Hadi tehadap penubuhan parti Amanah Negara yang katanya tidak akan bertahan lebih dua tahun. Berbondong-bondong ahli Amanah telah keluar parti dan menyertai semula parti lama mereka iaitu Pan Malaysian Islamic Party.

  Ini adalah berikutan berita yang dilaporkan oleh sebuah media sosial bertajuk " AMANAH pertahan lawatan Hadi ke Iran".

  Sehubungan dengan itu, parti Amanah Negara terpaksa dibubarkan.... Inilah berita yang ditunggu-tunggu dan diharapkan akan berlaku selama ini oleh para pengikut taksub Hj Hadi.

Berikut kenyataan Amanah berhubung fenomena kejadian tersebut :

KENYATAAN MEDIA PENDIRIAN AMANAH BERHUBUNG KEHADIRAN KE MUKTAMAR PERPADUAN UMMAH DI TEHRAN

 1. Ada portal berita yang telah meletakkan tajuk berita "AMANAH pertahan lawatan Hadi ke Iran". Namun apabila isi kandungan berita tersebut dibaca, tiada terdapat walaupun satu ayat yang menyatakan sokongan terhadap lawatan tersebut.

 2. Presiden AMANAH Tn Hj Mohamad Sabu, sekadar menceritakan latar belakang program tersebut. Ianya merupakan program tahunan sempena Maulidur Rasul di mana Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah hadir hampir setiap tahun sejak ianya dimulakan 30 tahun dahulu.

 3. Apabila Penasihat Umum AMANAH Ustaz Ahmad Awang ditanya pandangannya mengenai kehadiran Abdul Hadi pada program tersebut, beliau menjawab "itu hak dia".

 4. Presiden dan Penasihat Umum AMANAH sengaja tidak mahu menjawab dengan lebih panjang lagi. Jawapan yang diberikan bukan satu pembelaan atau sokongan terhadap lawatan Abdul Hadi. Ianya sekadar jawapan ringkas kerana tidak mahu dilihat 'mengambil kesempatan' mengkritik tindakan Presiden Pas itu demi keuntungan politik.

 5. Memadai untuk dijelaskan bahawa Ustaz Ahmad Awang dan Timbalan Penasihat Umum AMANAH Ustaz Abdul Ghani Shamsuddin telah juga menerima jemputan untuk hadir ke program berkenaan. Kedua-dua mereka bagaimanapun tidak hadir.

 6. AMANAH berpandangan bahawa menghadiri 'Muktamar Perpaduan Ummah' dan beramah mesra dengan pimpinan Iran di waktu rakyat Syria khususnya di Aleppo dibunuh adalah satu tindakan yang tidak wajar. Diharapkan dengan penjelasan ini dapat menjawab segala kekeliruan terhadap pendirian AMANAH berhubung kehadiran di program Perpaduan Ummah di Tehran itu.

 Harapan Baru

KHALID ABD SAMAD 
Pengarah Komunikasi Parti AMANAH Negara. 
22 Disember 2016 ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...