JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, December 19, 2016

Hj Hadi bersekongkol dalam jenayah pencerobohan di Syria, kata Dr. Fattah 'Awaisi

Para peserta Konferensi Internasional Persatuan Islam ke-30 di Tehran.
 Konferensi Internasional Persatuan Islam ke-30 telah diadakan di Teheran bermula pada 15 Dis dan berakhir pada 17 Dis 2016 mengusung tema "Persatuan dan Urgensitas Memerangi Gerakan Takfiri."

 Mufti Darul Islam Tanzania,Syeikh Alhadi Mussa Salim menilai pelaksanaan konferensi internasional persatuan Islam sebagai sebuah urgensitas dan ia telah berhasil mewujudkan tujuan-tujuannya. 

  Sementara Ketua Pan Malaysia Islamic Party, Hj Hadi  dilapor sebagai berkata, tugas utama kaum Muslim saat ini – dengan memperhatikan krisis di negara-negara Islam – adalah menjaga persatuan umat dan pendekatan antara-mazhab demi menegakkan panji Islam.

 Di sela-sela pertemuan itu, Dosen Universitas Kuwait, Ghadir Jamal juga mengatakan gerakan Takfiri merupakan desain kekuatan arogan dan rezim Zionis. Ia menekankan pentingnya aksi nyata untuk melawan gerakan tersebut.
Baca lagi di sini.

  Berbeza sekali dengan apa yang telah dinyatakan oleh Setpol Hj Hadi, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar bahawa pemergian Hj Hadi kesana membawa suara Rakyat Alleppo yg tertindas dan di zalimi.

  Hj Hadi kesana adalah untuk mencari jalan penyelesaian mengenai konflik yg berlaku ke atas Alleppo akhir-akhir ini.

 Katanya lagi, Hj Hadi adalah antara orang tengah dlm konflik ini untuk membawa suara rakyat Alleppo yg menjadi mangsa keganasan rejim Basyar Al Assad.

  Hj Hadi sekadar berkata perlunya menjaga persatuan umat dan pendekatan antara-mazhab demi menegakkan panji Islam. Pergh! Dalam negara sendiri dia gagal memperaktikan kata-katanya ... Berdendam dengan Amanah tu apa?

  Ternyata itu hanya omongan kosong kerana rata-rata para peserta hanya berbicara untuk melawan agresi rezim Zionis Israel dan gerakan Takfiri. Tidak ada laporan perbincangan mengenai jenayah pembunuhan atau pencerobohan para gadis dan wanita Sunni di Aleppo.

  Yang ironisnya, siapakah yang dianggap sebagai Gerakan Takfiri oleh Iran? Jawapannya ada pada isi khutbah Ayatullah Mohammad Emami Kashani yang disampaikannya pada Jumat 16 Dis :


  Ayatullah Mohammad Emami Kashani, dalam khutbah Jumatnya (16/12), menyampaikan ucapan selamat atas pembebasan kota Aleppo di utara Suriah dari pendudukan para teroris dan mengatakan, "Muqawama dan militer Suriah dengan kemenangan mereka di hadapan teroris, mereka telah menang di hadapan rezim Zionis, Amerika Serikat dan Arab Saudi." 

  Ayatullah Kashani mengecam kejahatan para teroris di Suriah dan Irak serta upaya mereka memutarbalikkan fakta, seraya menegaskan, "Para teroris yang didukung rezim Zionis berniat membuat masalah Palestina yang merupakan masalah utama dunia Islam itu, terlupakan." 

  Khatib shalat Jumat Tehran menyebut rezim Zionis, Amerika Serikat dan Arab Saudi sebagai biang utama semua masalah di dunia Islam, seraya mengatakan, perjuangan dan perlawanan di hadapan musuh-musuh merupakan satu-satunya jalan penyelamatan dunia Islam. 

 Ayatullah Emami Kashani juga menegaskan, satu-satunya cara menghancurkan rezim Zionis adalah perjuangan dan perlawanan di hadapan segala kejahatan dan penjajahan rezim ini. 

 "Bangsa Palestina akan melanjutkan perjuangan anti-rezim Zionis," katanya. 

Menurutnya, dalam waktu dekat seluruh wilayah Irak dan Suriah akan dibebaskan dari para teroris. Baca lagi di sini

  Sehubungan dengan itu, Dr. Fattah 'Awaisi telah membidas kehadiran mereka ke persidangan anjuran Iran tersebut sebagai sangat mengaibkan dan menganggap mereka  bersekongkol dalam jenayah pencerobohan di Syria.

Nasib baik yg serban putih tu bukan Mat Sabu
Berikut terjemahkan kenyataan Ustaz Dr. Fattah 'Awaisi yang diterjemahkan oleh Ust Kadir Bin Sahak :

"Amat 'aib dan buruk sekali  bagi setiap yang pergi ke Tehran, ibu kota musuh penjajah Iran yang bersama dalam muktamar mereka berkaitan "kesatuan Islam"! yang dianjurkan oleh alMajma' al'Alami Li alTaqrib Bain alMazahib al-Islamiyyah" (Kesatuan Antarabangsa Bagi Menyatukan Mazhab-Mazhab Islam), berakhir kelmarin (Sabtu 17/12/2016) - Bertemu dengan pembesar mereka, penjenayah, yang menumpahkan darah umat Islam, Ayatullah 'Ali Khamene'ie.

 Antara nama yang hadir dalam muktamar tersebut seperti yang disenaraikan oleh berita Iran : Syeikh/Abdul Hadi Awang - Presiden Parti Islam Malaysia dan Timbalan Presiden al-'Ittihad al'Alami Li Ulama' alMuslimin - yang juga telah menyampaikan ucapan pembukaan muktamar tersebut pada hari Khamis yang lalu (15/12/2016), 'Uddah Fallahi (alJaza'ir) yang digelar sebagai "Ahli Fikir Jaza'ir" juga telah menyampaikan ucapan dalam majlis penutup.

 Setiap mereka yang pergi ke Tehran adalah bersekongkol dalam jenayah pencerobohan para gadis dan wanita kita (ASWJ).

Bersengkokol dalam jenayah-jenayah pembunuhan dan melakukan kerosakan, pemusnahan dan penghancuran yang menyeluruh yang telah dilakukan oleh Iran, penjajah kepada negara Syria yang malang.

 Bukankah termasuk perkara yang amat 'aib dan buruk sekali  berlakunya di Tehran dan jurucakap rasmi bagi ibu negara mereka?

 Ayatullah Muhammad Imami Kasyani berkata dalam khutbah Jumaat pada (16/12/2016):
Sesungguhnya Halab (Aleppo), telah bebas dan telah menang umat Islam di sana menghadapi orang-orang kuffar..." ( tamat petikan)
 Persoalannya siapakah kuffar yg dimaksudkan? 

Tidakkah syi'ah menganggap kafir pengikut ASWJ di Syria? Lalu Haji Hadi hadir dan memberi ucapan pembukaan dlm majlis yg kononnya mendekatkan mazhab islam??? 

Apakah tidak ada dari kalangan kamu semua walau seorang yg bijak berakal???

Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi
Institut Kecemerlangan Pengajian Baitulmaqdis (Institute Of Excellence For Islamicjerusalem Studies (Ieijs) Uum College Of Law, Government And International Studies. Universiti Utara Malaysia IEIJS.UUM.EDU.MY
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Dulu tengok haji hadi....
Rasa nak cium tangan dia...
Sekarang tengok haji hadi...
Rasa nak ludah muka dia...

Anonymous said...

Huh, Jahat sungguh si Hadi anak awang nih. Tingkah laku tak ubah macam munafik. Masih teringat lagi bagaimana group UG dia yang yang dalam diam2 cuba bersekongkol dengan Amno aka mengkhianati Mursyidul Am PAS masa tu Tuan Guru Nik Aziz. Harun Din salah sekor pengkhianat dalam kumpulan tu. Ada sibongok dalam PAS yang berani nafi? Kah kah kah

tanya sama itu hud hud said...

makin hari semakin teserlah perangai ketua jebon..

Anonymous said...

alih2 isu syiah yg kluar. isu syria bukan isu syiah tp kejahatan barat yg nk hancurkan syria. tahniah haji krn berani walaupun ramai yg akn marah. katakanlah yg benar walaupun pahit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...