SELAMAT HARI LEBARAN

SELAMAT HARI LEBARAN
SELAMAT HARI LEBARAN

Sunday, December 25, 2016

Hmm...al Qaradhawi masih bersemangat berucap mengenai krisis di Aleppo.

Majlis penganugerahan dan ulangtahun 90 tahun usia
Dr Yusuf Qaradhawi di Istanbul oleh Turkey pada Dis 9, 2016
 Walau sekalipun tok guru Presiden Pas masih mahu kekal dgn ijtihad peribadi ke Iran bersama dgn kepimpinan syiah baru ini, namun janganlah pula memperlekeh maruah seseorg sebegitu sekali. You're free to endorse whatever decision you wanted, tapi janganlah sampai meniti fitnah dan dusta!

 Alhamdulillah. Kuasa di tangan Allah.

 Ditakdirkan seorang sahabat saya dari Shah Alam dijemput dari Malaysia untuk ke satu majlis penganugerahan dan ulangtahun 90 tahun usia Dr Yusuf Qaradhawi di Istanbul oleh Turkey, yg turut dihadiri ramai kepimpinan Ikhwan pada 9 Disember 2016 baru ini. 

Selma satu jam cukup bersemangat menjawab
pelbagai soalan wakil dunia sambil berjenaka
dan senyuman, tidak seperti seorang di Rusila!
Sahabat ana itu menyaksikan sendiri dgn matanya wajah segar Syeikh memberikan syarahan yg cukup bersemangat selama satu jam, serta menjawab pelbagai soalan wakil dunia sambil berjenaka dan senyuman.

 Bahkan, dalam internet terpapar lagi pelbagai program Syeikh di pelbagai lokasi lain memberikan pandangan dan syarahan ummah!

 Nabi sebut;

 "Fitnah itu sifatnya tidur". Allah melaknat barangsiapa yang membangunkan fitnah itu. Kenapa? 

 Sebab fitrah sesuatu FITNAH itu, apabila terbangun sahaja, seolahnya dah tak mampu lagi untuk ditidurkan semula, dan dosanya berjariah. W'alam ~ sumber

  Seorang netizen turut menyertakan komen beserta rakaman vdo ucapan bersemangat Ketua Kesatuan Ulama Islam Sedunia (KUIS), Syeikh Dr. Yusuf al Qaradhawi selama lebih kurang sejam pada dua 9 Disember 2016 di Istanbul, Turki sempena majlis penghormatan anugerah 'Imam Kesederhanaan dan Pembaharuan' (إمام الوسطية والتجديد) dan sambutan usia beliau ke-90 tahun. Sila ikuti video ini

 Menurutnya memang benar kesihatannya tidak sebaik mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad (berusia 91 tahun) yang mampu berdiri lama untuk berucap, membaca dan menulis tetapi kelihatan al Qaradhawi masih bersemangat berucap mengenai krisis di Aleppo.

 "Jadi tidak pelik, walaupun kesihatan al Qaradhawi tidak baik tetapi beliau mampu mengeluarkan kecaman ke atas penglibatan Presiden PAS yang juga Naib Ketua KUIS, Yang Berhormat Dato' Seri Tuan Guru Syeikh Haji Abdul Hadi bin Almarhum Tuan Guru Haji Awang ke Persidangan Perpaduan Islam anjuran agamawan Syiah Iran di Tehran minggu lalu" tambahnya lagi.  
Comments
11 Comments

11 comments :

tanya sama itu hud hud said...

hadi oh hadi..
kuat muhong sungguh hg nooo..
barua punya lebai

Anonymous said...

Katalah yg dikecam oleh Sheikh Qardawi itu DSAI, sudah tentu walaun2 pas akan ke seluruh pelusuk negara utk canangkannya. Tapi oleh krn terkena batang hidung presiden sendiri, macam2 alasan dikemukakan utk control the damage, sehingga sanggup menghina Sheikh Qardawi!

Anonymous said...

huh...ni mesti edit ni... Qardawi dah uzur...

Ir Anonymous said...

Alhamdulillah.. Sekurang2nya TGHH lebih berani bersemuka dgn barisan hadapan di kalangan Syiah berbanding dilihat gah hanya di kalangan Sunni..

Anonymous said...

Bila hadi tido dan tak hadir parlimen korang bising2, haa sekarang dia dah bangun dari tido, kan dah haru biru satu dunia dibuatnya. Hahaha

Ir Anonymous said...

Kemelut lawatan tghh ke teheran bukanlah sebuah isu sebenarnya. Ianya hanyalah perbezaan pendapat di antara tghh dan ketuanya yg telah melantiknya. Kini terpulanglah kpd dr yusoff qardawi samada hendak meneruskan khidmat tghh ataupun sebaliknya..

Yg menariknya nanti adakah pan akan terus menyokong dr yusoff qardawi sepertimana sekarang sekiranya beliau memilih utk meneruskan khidmat tghh? Ketika itu bolehlah sama2 kita lihat warna sebenar pan samada warna oren seharum limau mandarin ataupun warna teh susu sebusuk sungai kelang!!

Anonymous said...

Adakah kau akan berpendirian serupa jk yg hadir majlis di tehran ialah ust ahmad awang dan bukan tgha? Aku rasa teruk lebai pas akan belasah dia termasuk kau. Itulah ciri2 org pas skrg. Klu kena pd org lain dia akan hentam kaw2 tp bila kena hidung sendiri mcm2 nas dan hujah dikeluarkan utk lepaskan diri. Lagi satu klu nak kekal ciri Anonymous tak payahlah nak beritahu org kau tu Ir.

Anonymous said...

Jangan cuba menyeleweng daripada isu sebenar iaitu mengapa Hj.Hadi sanggup memfitnah Sheikh Qaradhawi dengan mengatakan ia uzur, telinga tak berapa dengor dan mata tak berapa nampak? Awak jangan cuba menutup cerita sebenar iaitu pembohongan pemimpin Pas yang mendakwa kehadiran Hj. Hadi ke Tehran bagi mewakili KUIS sedangksn hal ini telah dinafikan oleh Sheikh Ali Qarahdaghi.

air gunung said...

Oit bro
Org bercerita bab 'telinga tak berape dgor,mate dok napok,uzur sgt...yg hang merapek perbezaan pendapat tuh apehal..kah kah kah.limau lah.sg klang lah.alahai waluun.semangat beno...

Anonymous said...

Syiah bertemu syiah apa nk heran.

Anonymous said...

Ir mangkok yg tiada pendirian..spt lalang ikut kepentingan diri.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...