JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, December 15, 2016

JANGAN JADI PUNGGUK RINDUKAN BULAN

Oleh: Dr Tanaka Mustafa 


1) Bulan tidak akan terima Roket lagi, untuk PRU14 ini. Lebih baik PH fokus strategi sendiri. Nak nak kerjasama dgn PAS, sila keluar PH dan join blok PAS. Yang nak stay dgn PH, teruskan. Biar 3 penjuru seluruh negara. Tak perlu nak kekeng macam Husam sebut. Nak susah apa? 

2) Saya perhatikan PAS takkan ubah pendirian untuk kali ini. Lebih-lebih lagi suara-suara yang ajak PAS bersama PH itu seakan mencabar, mengugut, angkuh dan menyindir dan sebagainya. Begitu juga PAS juga tidak perlu jemput komponen PH untuk bersama mereka. Make it clear, 3 blok. 

3) Penganalisis politik pun pening dengan PAS. Itu maknanya penganalisis politik itu bias kepada PH. Bwahaha... Semuanya keliru dengan tindakan PAS. Kecuali golongan yang sudah lama berdendam dengan PAS. Mereka tidak hairan dengan tindakan PAS dan berusaha keras untuk PAS benar-benar bersatu dengan Umno/BN. 

4) Saya pun tidak pasti apa yang PAS mahu bawa. Tapi saya sangat pasti, PAS yang bergerak hari ini adalah bebas daripada belengu mana-mana pihak. PAS melangkah dengan pencak Presiden sepenuhnya, tanpa gangguan dalaman lagi. Kebebasan berpencak ini tidak diperoleh ketika G18 menghuni PAS suatu masa dulu. 

5) Saya yakin Presiden sedang menjadi diktator dalam PAS. Diktator haraki. Diktator haraki yang mendapat wala' penuh daripada pimpinan dan ahli. Saya yakin PAS tidak akan bersama PH, dan tidak akan bergabung dengan Umno/BN. Walaupun cuba diperlihat sebagai mesra BN, tetapi saya rasa saya sedang nampak apa yang sedang Presiden PAS mahu buat. Cuma saya tidak nyatakan disini kerana belum pasti telahan saya. 

6) Jika PH mahu serang PAS, bukan serang Presidennya. Buka serang strateginya berapat-rapat dengan Umno/BN. Anda perlu berikan tawaran yang realistik kepada rakyat. Anda ada Tun M dan Muhyidin. Anda ada Anwar,Rafizi dan Azmin serta strategis-strategis PAN. Bekas PM ada, dua bekas TPM pun ada. Hebat dah tu! 

7) Anda miliki ramai motivator, kepakaran, strategis, blogger, facebookers dan macam-macam lagi. Kenapa buntu untuk memberikan tawaran yang meyakinkan rakyat? Anda bukannya bermula daripada kosong. Come on. Jika kena caranya, 3 penjuru tak ada masalah. Mungkin Umno/BN hanya akan menjadi pihak pemecah undi sahaja. Ia akan menjadi pertembungan PH dan Blok PAS dalam kebanyakan kerusi. 

8 ) PAS takkan menang 222 kerusi. Bertanding pun 70 kerusi sahaja. Itu pun takkan menang semua. Jika PAS menang semua, baki 152 kerusi lagi terbuka luas untuk PH tewaskan BN. Apa gunanya bazirkan masa dan tenaga berfikir tentang nak belasah PAS yang hanya 70 kerusi? Come on kids! Bwahahaha... 

Sekian
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Bengap jg dr ni. Klu lawan tiga penjuru, kebanyakannya akan dimenangi bn sbb undi pembangkang(ph dan pas) berpecah. Pas patut join bn saja. Jd undi pas akan berpecah dan lebih besar kemungkinan ph utk kalahkan bn, itu pun klu pas betul2 nak tumbangkan bn

UMNO PARTI PENJARA said...

UMNO BODOHKAN PAS - PAS Xde Dlm Kabinet Baru UMNO-PAS
Sumber Berita

>>> Klik Di Sini <<<

UMNO PARTI PENJARA - Anak Muda Tak KEBULUR Jawatan Dlm UMNO!
Sumber Berita

>>> Klik Di Sini <<<

Pukulan Maut Anak Johor - Kami Tidak Mahu Menjadi Kuli Batak UMNO Lagi!
Sumber Berita

>>> Klik Di Sini <<<
Sumber Berita
http://blog2-politik.blogspot.my/
http://blog2-parti.blogspot.my/
http://blog2-pakatan.blogspot.my/
http://blog2-barisan.blogspot.my/
https://blog2-pas.blogspot.my/
http://blog2-umno.blogspot.my/
http://blog2-pkr.blogspot.my/
http://blog2-dap.blogspot.my/
http://blog2-yb.blogspot.my/


10 Facebook Paling Berpengaruh Di Malaysia
http://www.facebook.com/facebookmalaysia
10 Facebook Politik Paling Berpengaruh Di Malaysia
http://www.facebook.com/facebookpolitikmalaysia

Anonymous said...

Utk menangkan BN.. kedudukan PAS berada diluar BN adalah lebih efektif berbanding berada didlm BN.. jika PAS didlm BN.. ramai pengundi PAS akan mengundi PH.. ini semua najib dan hadi dah fikir la bro..

Anonymous said...

Pas tidak akan join BN dan tidak akan bekerja dengan Pan sebab mereka dianggap pengkhianat dengan melarikan kerusi Pas setelah menang pilihanraya....Pan hanya hidup dengan isu fitnah. Mengikut sejarah Pan akan lenyap selepas PRU 14...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...