JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, December 31, 2016

Pas bertanding untuk tolong BN, bukan untuk tewaskan BN

 
  Tian Chua berkata, parti itu akan meneruskan kerjasama dengan Pas?
 Betulkah jentera pilihanraya Pas hebat serbagaimana anggapan sesetengah orang Keadilan dan PPBM? Ikuti pendedahan Ust Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi yang pernah menjadi calon Pas pada PRU 11 di N05 Santan dan pada PRU 12 di P1 Padang Besar.

    1. Satu perkara saja aku nak minta kepada Keadilan dan PPBM. Hadapi saja Pas dalam PRU akan datang. Usah difikir tentang pertandingan tiga penjuru sebab itu memang tidak dapat dielak lagi. Pas akan bertanding semua kerusi yang dia pernah bertanding untuk pastikan BN menang di kerusi itu. Pas bertanding untuk tolong BN, bukan untuk tewaskan BN.

 2. Pas banyak jentera? Betulkah? Ini pengalaman aku. Pada tahun 2008, aku mewakili Pas utk parlimen Padang Besar. Ada tempat yang aku pergi, tiada seorang pun jentera kempen Pas. Pada hari mengundi, ada pusat mengundi yang tidak ada seorang pun petugas Pas. Aku malas nak cerita bagaimana aku redah hujan lebat bersama isteri untuk perkenal diri sebagai calon tanpa iringan jentera kempen Pas di perkampungan orang Cina.

 3. Jentera Pas yang dikatakan banyak sebenarnya adalah orang Pas yang berkumpul di markas. Kumpul, sembang, makan roti mayat dan minum kopi. Jentera pasang bendera Pas memang banyak, tapi jentera kempen untuk bertemu pengundi dari rumah ke rumah, memang aku boleh katakan tidak ada.

 4. Aku tulis begini untuk sedarkan Keadilan dan PPBM yang masih menyangka Pas ada jentera pilihanraya yang kuat. Aku katakan, jentera Pas tidak kuat sebab kalau kuat, tentulah parti berusia 65 tahun itu sudah boleh kalahkan BN dalam berbelas PRU yang disertainya.

 5. Orang Pas jangan marah laaa...! Kalau hampa nak berasa kuat pun bukan salah. Silakan saja....!

Saya akui memang ada kebenarananya apa yang dinyatakan oleh Ust Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi diatas itu.

   Ditempat saya sendiri, Dun Sungai Rapat, 100% kesemua jentera Pilihanraya Pas sudah berhijrah ke Amanah... Cawangan Pas Sungai Rokam yang berhijrah ke Amanah pun masih belum ada gantinya....

 Kehebatan Pas hanya omong kosong dan hanya wujud pada kertas sahaja....bukti jelas, Harakah pu dah tak laku, ceramah Pas pun tidak ada sambutan... 
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...

Jentera pas habis canggih ada pd pimpinan utama pas. Harga rm90juta. Tk caya tanya Swak Report (SR). Kikiki

Anonymous said...

Tian hua dan Azmin Ali ada antara calon calon PRU 14 yang akan Kami Tendang dari Peta Politik Malaysia.Inshaallah.

Anonymous said...

Kempen jangan beli Harakah kat kawan kawan nampaknya menjadi.. kalau nak baca pun tgok online..jangan beli

Anonymous said...

Ph teruskan dgn pembahagian kerusi..jgn peduli pas..sbb pas skrg adalah agen kerajaan umno..

Anonymous said...

Yup. Barua umno

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...