JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, January 17, 2017

Khalid Samad kesal penyerang tiada dalam kawad cam

Inilah anak Tajuddin Pasir Salak
 Khalid Samad kesal kerana pihak polis tidak menampilkan watak utama yang melakukan  serangan di luar bangunan  parlimen pada 22 November lalu.

Khalid meminta Peguam Negara Tan Sri Apandi Ali memandang serius kes terbabit.

Menurut Khalid, hanya individu yang dilihat sebagai pemerhati kejadian dibawa dalam sesi kawad cam berkenaan dan bukan individu yang menyerangnya.

Pada hari kejadian, dilaporkan polis telah menahan 11 suspek - termasuk tiga wanita - untuk membantu siasatan. Siap dengan nama masing-masing. Seorang daripada mereka ialah anak Tajuddin sendiri.

Samseng Pasir Salak memakai baju petak-petak
"Dari video yang dikongsikan saya dapati watak-watak utama tidak hadir untuk kawad cam itu di mana anak timbalan menteri yang terlibat pada ketika itu saya cari tidak ada.

"Ada dua, tiga individu yang bertindak kasar dengan salah seorang mereka memakai baju petak-petak pun tidak ada, yang bertakbir dan cakap banyak pun tak ada," kata Khalid dalam sidang media di ibu pejabat parti AMANAH hari ini.

Dalam kejadian pada 24 November lalu, Khalid diserbu sekumpulan orang mendakwa dari Pasir Salak, Perak, ekoran pertikaman lidah membabitkan perkataan "sial" antaranya dengan Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Tajuddin Abdul Rahman.

 Tajuddin juga merupakan ketua bahagian Umno Pasir Salak merangkap anggota parlimen kawasan berkenaan.

 Polis kemudian menahan 11 suspek - termasuk tiga wanita - untuk membantu siasatan. Seorang daripada mereka ialah anak Tajuddin sendiri.

  "Kita mengharapkan bahawa pihak pejabat Peguam Negara mengambil tindakan yang cepat, segera dan serius untuk mengembalikan keyakinan rakyat terhadap pejabat Peguam Negara itu sendiri kerana sudah banyak isu yang timbul seperti 1MDB," kata Khalid. ~ sumber
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Pengecut rupanya anak tajudin ni. Ingatkan berani sangat. Berani bila ramai2 serang orang di parlimen, itupun sebab bapak ada di sana. Tak berani pikul tjawab, pengecut betul!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...