JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, March 24, 2017

Takut dituduh 'kafir' dan diancam kena tanam di Jerat Cina oleh Jamil Khir?


  Bila Zahid Hamidi mengesahkan bahawa kerajaan akan bawa sendiri cadangan pindaan RUU355 dan tidak lagi melalui usul persendirian Hj Hadi, Maka Tok Lebai itu pun berkata , “Kita kena tengok dulu Draf RUU355 BN..”

  Dulu dia dan puak-puak lebai dan walaunnya yang marah-marah bila kita kata "Kita kena tengok dulu Draf RUU355 Tok Lebai..."

 Ok lah tu, tak mahu cerita panjang pasal dia marah-marah hingga tergamak hukum kafir, nak tanam jirat Cina  orang yang tanya; persoalannya sekarang ialah Tok Lebai Marang ini pada peringkat sekarang ini adalah sama taraf dengan Ahli-Ahli Parlimen Amanah dan PKR - “Kita kena tengok dulu Draf RUU355 BN...”

  Masing-masing mahu tahu apa dan bagaimana cadangan pindaan RUU355 yang menteri Umno akan bawa nanti.

  Maka bangun dan bertanyalah Ahli-Ahli Parlimen dari Parti Amanah Negara seperti Hanipah Maidin Sepang, Khalid Samad Shah Alam, Dr. Mujahid Parit Buntar dan Raja Kamarul Baharin Kuala Terengganu...

   Tetapi apasal Hj Hadi dan lebai-lebai lain dari Pas yang kata “Kita kena tengok dulu Draf RUU355 BN...” terkedu dan terkunci mulut tidak mahu turut sama bertanya?

 Kata nak tahu, tapi tak mahu pula bertanya... Nanti kalau ada orang kata bahawa lebai-lebai pas ni 'Bodoh tak boleh diajar', sentap pula!

 Kan pelik namanya? Bertanyalah kalau nak tahu kan? Kah! Kah! kah! Apakah kerana puak-puak lebai ni takut dituduh 'kafir' dan diancam kena tanam di Jerat Cina oleh Jamil Khir? Kah! Kah! Kah!

  Atau takut nanti tidak dapat dedak lagi ?

   Ikuti perbahasan mengenai RUU 355 berikut :


Berikut komen YB Hanipa Maidin, MP Amanah Sepang :
Hairan, Tiada MP Pas yg bangun dalam sidang parlimen berkaitan RUU355!!!

1. Petang tadi, semasa penggulungan drp Yb Dato Seri Jamil Khir , Menteri di JPM yg jaga hal ehwal agama, berlaku sedikit perdebatan antara Mp2 pembangkang dan Yb menteri antaranya isu hukum sebatan syariah dan isu Ruu 355.

2. Di kalangan MP Amanah, ada 4 drp 6 Mp yang ambil bahagian berdebat dan tanya soalan dan beberapa MP drp Dap dan Pkr juga ambil bhg. Yg bangun drp Amanah adalah MP Pt Buntar, MP Shah Alam, MP Kuala T'ganu dan MP Sepang.

3. Pelik juga saya , meskipun Mp Pas yg bawa Ruu 355 di Parlimen, namun, tadi tak ada seorang pun Mp Pas yg bangun utk paling kurang tanya soalan kpd Menteri. No problem Pas, Mp Umno pun x ada yg bangun juga tadi. Kan sama!

 Yb Hanipa Maidin
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

Admin tak takut ka nanti didoakan jd batu oleh lebai pas depan kaabah? Jgn usik deme.

Anonymous said...

Mp pas bodoh tahap gaban

Anonymous said...

Derang pondan

Hijau Putih said...

Senang ya kalau jd MP Pas. Masuk dewan DENGAR pembentangan, penjelasan, perbahasan. Dok diam ja dalam tu. Cukup masa balik. Cukup bulan ambik gaji. Rasa x penting, ponteng dewan. Xkan la xdak langsung pandangan atau persoalan yg nak dibangkitkan berkenaan usul yg berkaitan. Kalau kat luaq dewan bukan main cakap.

No name said...

Semoga Allah buka kan hati....

No name said...

Semoga Allah buka kan hati....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...