JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, April 20, 2017

Bersama kita jayakan rancangan INVOKE untuk membantu Pakatan Rakyat


Mesej daripada YB. Wong Chen:

Selamat Pagi. Pada malam Sabtu, saya telah menyertai Rafizi Ramli, Hannah Yeoh dan Harris Ibrahim untuk makan malam kutipan derma INVOKE Malaysia. Kami menjual 92 meja dan mengumpulkan sekitar RM150,000 bersih selepas perbelanjaan. Terima kasih kepada semua atas sokongan padu anda.

 INVOKE ialah data media dan jentera besar pilihan raya. Kami telah beroperasi selama 7 bulan disokong oleh orang ramai dalam bentuk derma kecil. Rafizi telah meletakkan hampir keseluruhan wang simpanannya untuk memulakan usaha ini. Kami kini mempunyai 80 kakitangan dengan 12 pejabat. Kos operasi kami adalah kira-kira RM300,000 sebulan.

Rafizi tidak mendapat apa-apa gaji dan semua ahli politik disokong oleh INVOKE tidak dibayar gaji. Semua wang yang diterima hanya untuk gaji kakitangan, kos admin dan peralatan. Kira-kira 95% daripada kakitangan adalah di bawah umur 25 tahun dan dibayar antara RM1,800 ke RM2,500. Kebanyakan kakitangan adalah graduan universiti dan kebanyakannya adalah dari universiti antarabangsa berprestij seperti Oxford, Berkley, Melbourne, Kolej King. Mereka 80 kakitangan ini, bijak, jujur, berdedikasi dan sangat rajin.

Mereka menangguhkan pekerjaan mereka untuk satu tahun terlibat dengan INVOKE untuk menyingkirkan Najib dan Rosmah dari kuasa dan membawa sistem dua parti demokratik.

Bagaimanakah INVOKE dimuatkan ke dalam PRU14 yang akan datang? Untuk menggulingkan BN tanpa PAS, kami perlu menang kira-kira 40 lagi kerusi tambahan. INVOKE kini menyokong 50 kerusi Parlimen dan calon-calon adalah dari PKR, Amanah dan DAP. Semua calon mesti menandatangani ikrar untuk rasuah-sifar, dalam menjalankan tugas MP mereka (jika dipilih) dan mengisytiharkan semua aset mereka. Dengan kata lain, INVOKE hanya akan bekerjasama dengan ahli-ahli politik yang rajin dan jujur.

Bagaimana INVOKE akan  menyokong 50 calon ini? INVOKE menggunakan data yang besar dan algoritma kompleks akan menyediakan data pilihan raya yang penting kepada calon-calon ini. Kaji selidik INVOKE yang kuat akan membolehkan kami untuk menambah baik strategi mikro turun ke jalan. Setiap malam Khamis, sukarelawan bank telefon INVOKE yang merekrut beribu-ribu PACA untuk menyokong 50 calon. Kami kini mempunyai 9,000 sukarelawan, kita perlu mencapai 40,000. INVOKE memulakan latihan PACA di 12 pusat kami sebulan yang lalu. Latihan akan meningkat kerana pilihan raya semakin hampir. Media INVOKE melalui program-program, bual bicara dan Parlimen Rakyat di facebook aliran hidup, telah terus berkembang dan mencapai sampai satu juta fb; jangkauan kita kini sekuat TV3. Pasukan berkempen dari pintu ke pintu bersedia untuk dilancarkan apabila PRU-14 diumumkan.

Ramai orang bertanya, bagaimana boleh kita mungkin menang? Pada tahun 2013, Pakatan berjuang pilihan raya kepada strategi yang sangat luas dan kenyataan ibu, tetapi kami mengambil undi popular. Kami menunggang gelombang perubahan, tetapi sebenarnya kita tidak mempunyai walaupun satu sistem untuk menghantar PACA yang mencukupi dalam semua kerusi. Walaupun di kawasan bandar saya Kelana Jaya, kami kekurangan 50 PACA pada hari pilihan raya. Di kawasan luar bandar, kita kekurangan PACA yang lebih ketara. Saya benar-benar percaya bahawa seandainya kita kerahkan jentera dan PACA yang cukup pada tahun 2013, kita mampu mengalahkan BN Umno dengan cemerlang.

INVOKE telah belajar dari kesilapan dan kelemahan PRU13. Berpandukan teknik data besar daripada kempen Obama 2012, kita akhirnya membawa data moden besar, penargetan mikro, sistem organisasi dan pengurusan dan teknik dan menggunakan ia untuk PRU14. Rafizi dengan 15 tahun pengalamannya di Petronas sebagai Pengurus Besar termuda, memimpin, memandu, mengatur dan melaksanakan rancangan INVOKE untuk membantu Pakatan Rakyat menawan Putrajaya dan mengakhiri rasuah yang sewenang-wenangnya.

Dalam usaha untuk pasukan ini daripada 80 wira muda untuk mengalahkan BN UMNO, sila sokong kami. Kita perlu meningkatkan tambahan RM3 juta untuk menjaga INVOKE bertahan selama 10 bulan lagi. Anda boleh menderma serendah RM20. Jika 150,000 daripada anda menderma RM20 setiap satu, kita boleh mengubah Malaysia selama-lamanya. Ia akan menjadi RM20 pelaburan yang terbaik yang pernah anda buat dalam hidup anda.

Sila viralkan ini kepada rakan-rakan anda dan membuat sumbangan di sini:


atau sebagai alternatif bank terus ke INVOKE Solutions Sdn Bhd, akaun Maybank 5622 0964 0698. ~ sumber
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Laknat haramjadah raja putar alam RPK sdg berusaha memfitnah rafizi sbgmana taktik yg digunakan dr m dan najib keatas DSAI. Raja putar alam ini sanggup buat apa sj asalkan dedak dia tak kekeringan. Org mcm ini jg yg giat mempertahankan pas. Nampak tak setan2 yg menyebelahi pas skrg

UP said...

Well done Invoke Malaysia dan wira anak muda ! ilmu yang dipelajari..bersama2 kita melawan dan kalah kan Umno/Pas/BN
pada PRU 14.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...