JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, April 14, 2017

TITM : GAGASAN BARU - POLITIK TIDAK LAGI BERDASARKAN NILAI PERKAUMAN SEBAGAI TERAS.


 Di suatu ketika dulu.... Pas tak serupa loni. Ini boleh kita buktikan melalui kenyataan Tuan Ibrahim Tuan Man sebagaimana dalam vdo di atas.

 Kenapa Pas loni tidak sama Pas hok dulu? Kenapa boleh berubah begitu jauh??

Bertaubatlah wahai walaun semua. Jom kembali kepangkal jalan dengan menyertai AMANAH, parti yang meneruskan perjuangan Islam Rahmatan lil-'Alamiin - bukan parti tukang belit dan pemakan dedak!

Berikut kenyataan TITM sebagaimana dalam rkaman vdo diatas :

Dan persepsi kita, yang kebimbangan kita orang Melayu ialah jumlah kerusi DAP yang telah sampai 90! Dlm media-media perdana digambarkan bahawa DAP akan memerintah! DAP dia dah (sampai ke) ceiling!

Perkara yang kita kena ingat…kebimbangan kita, ketakutan kita orang Melayu kpd DAP sebab persepsi. Bila sebut DAP, kita rasa Cina sunggoh!

Saya kebetulan semasa himpunan HKL, saya duduk sebelah Lim Guan Eng . Saya tengok... saya mmg konfom, dia mmg Cina! Memang sah Cina!

Tapi kita kena ingat, pemikiran kita ... ada dua perkara yang kena kita lihat - Yang pertama kita berfikir sebagai seorang Muslim, atau kita fikir sebagai seorang Melayu?

Kalau sebagai seorang Melayu yang Muslim, sensitiviti kita kepada bangsa tidak menjadi dominasi sebab bangsa bukan pilihan kita. Bangsa ketentuan Allah.

Tuan-tuan tidak boleh marah kpd Lim Guan Eng sebab dia Cina , tanyalah tuhan pasal apa Dia buat Lim Guan Eng Cina!

Allah sebut dlm quran : Inna khalaknakum min zakarin wal-unsa wa-ja'alnaakum syu'uban wa-qabaa ila lita-'arafu --- sesunggongnya Kami ciptakan dari lelaki dan perempuan berbagai bangsa dan puak supaya kamu berkenal-kenalan…

Bahawa persepsi kita parti-parti yang bersifat perkauman sebenarnya menuju jalan akhir. Parti-parti bersifat perkauman, realiti rakyat mula menerima gagasan baru dalam politik.

Sebab itu saya lihat kenapa orang Melayu bila sebut DAP ... Cina! Tapi sebut MCA rasa tak berapa Cina ajer... rasa sikit-sikit ajer keCinaan...

Bila ditanya oleh moderator Dr Agus Yussof, apa itu Gagasan Baru dalam politik yg TITM sebut-sebutkan itu, beliau berkata :
GAGASAN BARU - POLITIK TIDAK LAGI BERDASARKAN NILAI PERKAUMAN SEBAGAI TERAS. INI POLITIK BARU!
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Mmg munafik perangai pas, termasuk titm. That says something to the rest of lebais!

Anonymous said...

Betul tu. Pas lo ni berasaskan dedak...

Anonymous said...

Kesian aku pada lebai2 pimpinan parti cap bulan... Mereka dah hilang arah tuju. Semua ini disebabkn tindakan dan tuturkata mr presideng si mulut celupar dan kluk klek!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...