JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, June 29, 2017

Benarkah Pas terlibat dalam skim 'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK’


 Datuk Husam Musa sendiri telah mencabar Pas supaya menyamannya berkaitan tuduhannya bahawa Pas terima RM90 juta dari Najib.

 “Saya mempertahankan apa yang saya ucapkan pada ceramah di Pasir Puteh, Kelantan pada 6 Februari lalu,” kata Husam.

 Husam mendakwa parti lamanya itu menerima wang RM90 juta daripada Umno. Beliau juga mendakwa wang itu disalurkan melalui Affin Bank.

 Tindakan mahkamah mungkin satu cara untuk membuktikan kebenaran dakwaan tersebut kata bekas naib presiden PAS itu. ~ Baca di sini

  Cabaran Husam tersebut adalah reaksi beliau apabila Tuan Ibrahim Tuan Man mengancam mahu mengheret Husam ke mahkamah atas dakwaannya itu.


 Tapi ternyata Pas tidak berani mengheret Husam ke mahkamah apabila Husam memberi amaran bahawa kebenaran dakwaannya itu akan terbukti benar jika tindakan mahkamah diambil keatasnya.

  Tersentak dengan ugutan Husam tersebut dan khuatir hal kelaku lebai-lebai Pas makan dedak akan terburai di Mahkamah, Pas tidak jadi meneruskan ancamannya untuk saman Husam.

 Dengan tidak meneruskan ancamannya untuk mengheret Husam ke mahkamah, Pas dilihat seolah-olah telah membenarkan dakwaan Husam bahawa Pas telah menerima wang RM90 juta daripada Umno.

 Adalah amat jijik dan memalukan bahawa sebuah organisasi parti politik seperti Pas yang kononnya memperjuangkan Islam tapi terlibat sama dengan pengagihan wang dari Umno sebagaimana rakan-rakan parti dalam Barisan Nasional.


 Bendahari MIC, Vell Paari  tanpa segan silu telah mengaku menerima dedak dari Najib.

 Beliau dengan bangganya berkata tidak salah MIC menerima wang daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, yang juga pengerusi BN.

“Semua parti komponen menerima wang daripada BN, itulah politik,” katanya ketika mengulas dakwaan Sarawak Report bahawa MIC menerima kira-kira RM19 juta antara 2012 dan 2014.

 Ternyata Najib menggunakan 'Cash is King' untuk meluaskan pengaruh dan kedudukannya dalam politik.

Adalah amat malang sekali jika politik matang sejahtera pas juga terlibat dalam skim 'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK’

 Dimanakah maruah lebai-lebai Pas yang hanya mampu menafikan dakwaan Husam itu hanya dengan kata-kata saja?


 Tidakkah para walaun merasa sangsi atau terdetik sekelumit kecurigaan terhadap sikap pemimpin-pemimpin mereka yang semakin mesra Umno?

 Tidak terfikirkah para walaun kenapa pemimpin mereka hanya mampu mengecam dan menuduh Husam memfitnah Pas tetapi tidak berani membawanya ke mahkamah untuk membersihkan imej dan maruah Pas dari tuduhan makan dedak dari Umno?

  Sebaliknya, Pas beriya benar mahu menyaman SR walaupun kos guamannya yang begitu tinggi hingga Pas terkial-kial mengutip dana dari kalangan ahli-ahli nya yang memang kurang berkemampuan berbanding pemimpin-pemimpin Pas yang hidup  serba mewah.Tunggu dan lihat apa yang akan berlaku seterusnya nanti.
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...

.
.

Kalau PAS saman SR bererti PAS ada duit. Dari mana datang nya ?

Jadi kena gunakan ahli dan hanya dengan sumbangan ahli baru boleh saman. Tapi ahli tak yakin boleh menang.

Kalau PAS tidak berbaik macam sekarang ahli akan percaya boleh menang.

Nak ahli yakin sila lah saman Husam dulu.

Anonymous said...

PAS parti pondan dan bapuk berserban semalaysia

benjamin liang said...

Mana dia berani saman..kahwin Lebih Dan setakat memaki hamun musuh dia pandailah..tidur sekatil dgn pemberi dedaknya Tapi kuat ceramah agama pulak..

Anonymous said...

"Fitnah 90 Juta be transferred to PAS dalam Sarawak Report yang dikatakan drpd pihak Pakatan Harapan"

Pertamanya, PAS ada 11 akaun. Dalam 11 akaun ni.. lebih kurang 1 juta sahaja yang ada.. tak lebih.. kalu benar PAS ad 90 juta.. macam2 program boleh PAS buat.

PAS diminta utk kemukakan bukti dan saman Sarawak report jika benar ianya fitnah.. tp benda ni sendiri dah tak betul.. sepatutnya orang yg kata PAS terima 90 jutalah yang perlu kemukakan bukti.. Bukan PAS yang perlu kemukakan bukti yang dia tak bersalah..

Tapi xpe.. demi menjaga air muka PAS, PAS decide utk saman Sarawak Report..

Tapi bukan semudah itu

Utk saman Sarawak Report kene pergi London sbb ia berpusat di sana.

Bawak ke London.. hantar surat utk tarik balik kenyataan ini.. utk surat sahaja 10ribu pound.. utk jaga air muka sahaja..
Ahli-ahli keluarkan duit sendiri.. Walaupun tak semuanya dari golongan yang senang.

Kes ni takkan selesai dalam masa terdekat..
Minimum satu dua juta utk case ni sahaja.

Sehingga kini CRB masih gagal menunjukkan bukti.

90 juta ini merupakan fitnah yang sangat-sangat jahat untuk memberi persepsi buruk terhadap PAS.

Dana pilihanraya.. dari poket ahli2.. Tiada pelobi2..
Cuma PAS sahaja yang menggunakan dana sepenuhnya dari ahli.. Parti lain ada dapat wang dari sumber yang lain...

Menyebarkan fitnah itu satu dosa.

Alhusseyn Alhusseyn said...

PAS diminta utk kemukakan bukti dan saman Sarawak report jika benar ianya fitnah.. tp benda ni sendiri dah tak betul.. sepatutnya orang yg kata PAS terima 90 jutalah yang perlu kemukakan bukti.. Bukan PAS yang perlu kemukakan bukti yang dia tak bersalah..
==========================================================================================
1) Memang yang menuduh perlu kemukakan bukti, tapi kena pergi ke mahkamahlah! Kalau yang penuduh gagal beri bukti, maka dia akan dihukum.

2) Pas tidak perlu kemukakan apa-apa bukti.Pas hanya perlu heret si penuduh itu ke mahkamah.Menang kes boleh dapat duit saman malu.Tidak ada rugi apa-apa pun.

3) Tetapi Pas takut kerana pas tahu penuduh ada bukti...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...