JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, June 20, 2017

Kaitkan dengan komunis: Amanah tegas saman Bendahari Pas Pusat


 Parti Amanah Negara (Amanah) akan mengemukakan saman fitnah terhadap Bendahari Pas Pusat Razman Zakaria merangkap Pesuruhjaya Pas Perak berhubung dakwaan beliau kononnya Amanah ditubuhkan sebagai 'proksi DAP'.

 Beberapa hari ini, gambar yang bertajuk 'sejarah yang berulang' dengan menyamakan Amanah dengan Rejimen Ke-10 iaitu sayap kanan Parti Komunis Malaya tular semula di media sosial.

 Gambar itu difahamkan dimuat naik oleh Razman tahun lalu sebelum beliau sekali lagi mengulas berhubung gambar itu di Facebooknya semalam. 

 Peguam Amanah Mohamed Hanipa Maidin yang mewakili Presiden Mohamad Sabu, timbalan presiden Salahuddin Ayub dan setiausaha agung Mohd Anuar Tahir berkata, pihaknya memberi masa 14 hari untuk Razman membuat permohonan maaf.
 
Pc Hanipa Maidin
"Saya telah menerima arahan daripada anak guam saya untuk mengambil tindakan saman fitnah ke atas Razman oleh kerana dalam posting ini ada melibatkan beberapa pimpinan Amanah antaranya Mohamad Sabu, Salahuddin Ayub dan Anuar Tahir, saya akan saman atas nama individu yang ada dalam gambar itu.

 "Dalam masa sehari dua ini saya akan hantar notis tuntutan kepada Razman, kalau tiada apa-apa respons dalam masa 14 hari kita akan teruskan dengan tindakan saman," katanya pada sidang media bersama Salahuddin di Wisma Amanah Negara hari ini.

 Hanipa yang juga pengerusi Biro Undang-undang Amanah berkata, saman fitnah itu berasas kerana Razman membuat fitnah tersebut dalam keadaan tiada sebarang provokasi dilakukan ke atasnya.

 "Razman kaitkan Amanah dengan komunis secara tiba-tiba, tak ada siapa provok dia dan dalam bulan Ramadan," katanya yang juga ahli parlimen Sepang.

 Beliau juga berkata, DAP juga boleh mengambil tindakan undang-undang ke atas Razman kerana gambar setiausaha agung DAP Lim Guan Eng turut ada dalam gambar yang dimuat naik.

 "Dari segi undang-undang DAP boleh saman jika mereka mahu kerana tuurt dikaitkan dalam fitnah ini," katanya. 

 Razman juga sedang berhadapan kes saman fitnah oleh timbalan pengerusi Amanah Perak Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin.

 Pada tahun 2015, Nizar memfailkan tuntutan fitnah sebanyak RM3 juta terhadap Razman yang didakwa memfitnahnya sebagaimana artikel yang tersiar di dalam akhbar Sinar Harian edisi Perak bertarikh 2 Jun 2015, bertajuk Pendekatan Nizar mirip DAP. ~ sumber
Comments
6 Comments

6 comments :

UP the Moderates said...

Razman Zakaria bodoh dan buta sejarah dalam berpolitik.

Saman adalah jalan terbaik buat Razman Zakaria.

antiasobiyah said...

Kisah kaldai akaq si razman!

antiasobiyah said...

kISAH kALDAI aKAQ sI rAZMAN...

Anonymous said...

Lepas ni boleh ajak para walaun solat hajat perdana.. bila mulut macam celaka buat fitnah, dah kena saman baru tahu..

Anonymous said...

Suruh razman kutip duit raya byk2 raya ni. Dia nak kena bayaq saman berapa juta pula kali ni. Tin milo mana, tin milo??

nurul hazira said...

bg sy elok teruskan aje saman tu.... jenis lebai penjual agama mcm ini hanya saman bg dia sikit pengajaran.... baru buka fb dia ternyata fitnah yg dia buat ni masih belum dipadam malah dia baru sahaja share lg ade la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...