JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, June 14, 2017

Khalid Digesa berundur daripada jawatannya sementara siasatan sedang dijalankan.


  Hari ini dilaporkan, Khalid Abu Bakar mengakui Gopinathan Krishnan sebagai kenalan keluarga, iaitu orang yang diarah mengutip jutaan wang perlindungan dari  tauke-tauke judi dan pelacuran untuk di agihkan kepada anggota-anggota polis yang terlibat.

  Dalam pengakuannya, Gopi mendakwa pegawai tinggi polis di Bukit Aman telah menggunakannya sebagai orang tengah untuk menguruskan kutipan bayaran daripada operasi judi dan pelacuran di Melaka.

 Dalam sidang akhbar hari ini, Khalid Abu Bakar berkata, beliau dan ahli keluarganya semuanya mengenali manusia, yang dinamakan Gopinathan Krishnan dalam satu laporan oleh Sarawak Report, tetapi berkata bahawa dia tidak akan bersekongkol dengan mana-mana penjenayah beroperasi aktiviti haram.

 Sememangnya Khalid tidak ada pilihan lain selain terpaksa mengakuinya setelah beberapa bukti yang jelas turut dikemukakan oleh laporan Sarawak Report mengenai hubungannya dengan Gopi.

 
 Gopi kerap mengadakan hubungan bualan telepon dengan kesemua pegawai-pegawai polis yang paling kanan yang kini mereka semua telah mengambil cuti sementara perkara itu sedang disiasat.  

 Dengan pengakuan Khalid itu, maka beliau digesa  menarik diri daripada mana-mana penyiasatan dan berundur daripada jawatannya sementara siasatan sedang dijalankan. 

 Sekadar kata-kata dan pengakuan bahawa "dia tidak akan bersekongkol dengan mana-mana penjenayah beroperasi aktiviti haram"  adalah tidak memadai. Khalid mesti dilihat lebih berintegriti dan telus dalam membersihkan namanya dan juga membaik pulih nama  Polis Diraja Malaysia yang kini semakin tercemar.
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...