GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Wednesday, June 28, 2017

Kita tadah tin Milo, dia tadah beg James Bond

Dr Azman
 PERHATIKAN siapa yang jadi agen Sarawak Report untuk tadah beg James Bond kutip crowdfunding di Malaysia bagi mencari dana untuk lawan Presiden PAS di Mahkamah London.

 Yang bantu itulah mereka yang manusia sehati dan sejiwa dengan Sarawak Report untuk berkonfrantasi dengan perjuangan Islam yang didukung PAS di Malaysia.

 Angka £30,000 tak sukar untuk dikumpulkan oleh Sarawak Report kerana kufar dan yang sewaktu dengannya akan bersatu hati bagi menentang Islam dan perjuangan Islam. Kalau tak cukup, boleh minta dengan deretan nama-nama besar tauke barat dan Yahudi yang kaya raya. Angka sebanyak itu sekadar celah gigi saja.

 Mereka yang sayangkan Islam perlu melihat bahawa fitnah 90 juta ini bukan ditujukan kepada batang tubuh Presiden PAS seorang diri dan bukan juga kepada parti PAS kerana namanya PAS tetapi kerana peranan yang dimainkan oleh PAS sebagai benteng Islam di bumi Malaysia. Maka kerana itu imej PAS perlu dirosakkan. 

Fitnah ini ditujukan kepada PAS kerana perjuangan Islam. Berjaya merosakkan imej PAS bermakna berjaya merobohkan sebahagian dari benteng Islam yang berdiri teguh di Malaysia. Kalau PAS sebuah parti sekular, pastinya PAS tak akan berhadapan dengan fitnah yang jijik ini.

 Tapi begitulah sunnah Allah. Dalam perjuangan getir ini, kalau kita merasa sakit maka musuh kita juga merasa sakit. Lebihnya di pihak PAS kerana kita ada Allah sebagai tempat berharap, apa yang mereka tak harapkan.

sekadar hiasan
 Kalau kita disindir tadah tin Milo, mereka pula tadah beg James Bond! Pokoknya kutip derma dari publik juga. Maknanya mereka pun sakit juga. Kalau kita tak tidur malam, apa kurangnya mereka.

Jangan ingat PAS ini parti Tok Lebai yang ahlinya 'orang darat' kilas kain pelikat berselipar Jepun. Bunyi Mahkamah London pun dah kecut perut. Nak jijak kaki di London pun sesat kebarat, apatah lagi nak failkan saman!

 Untuk Rekod Presiden PAS pernah menang kes saman lawan Daily Mirror, sebuah akhbar berpangkalan di London pada tahun 2007 apabila akhbar yang berpangkalan di London tersebut menyiarkan gambar Presiden PAS dan mengaitkan Tuan Guru Presiden dengan beberapa siri keganasan dan pengeboman di United Kingdom. 

Akhirnya Daily Mirror terpaksa bayar ganti rugi dan mengemukakan permohonan maaf. Mungkin Sarawak Report miss dengan rekod ini. - HARAKAHDAILY 27/6/2017


Sarawak Report dalam penjelasannya mengenai kes itu menyatakan:

 Selama tujuh tahun yang lalu Sarawak Report telah memperincikan akibat dari rasuah politik di Malaysia mengenai alam sekitar, kebebasan sivil dan kesejahteraan negara. Kami telah bekerja pada projek ini sebagai sukarela bukan untuk komitmen keuntungan. Ia adalah kerja kami yang mendedahkan apa yang telah menjadi skandal kleptokrasi terbesar di dunia, yang melibatkan sehingga $ 7 bilion dolar dicuri dari dana pembangunan 1MDB.

Banyak bank telah pun dipertanggungjawabkan dan pada 15 Jun, Jabatan Kehakiman AS mengeluarkan perintah mahkamah ketiga untuk pengambilalihan lebih daripada $ 1.5 bilion aset yang dibeli dengan wang yang dicuri oleh 1MDB.

Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, mengakui dia menggunakan banyak wang ini untuk membeli sokongan politik dan memenangi pilihan raya terakhir - walaupun dia mendakwa bahawa $ 681 juta yang masuk ke dalam akaunnya sendiri berasal dari penderma misteri Saudi Royal dan bukan 1MDB seperti yang disenaraikan oleh penyiasatan bersama AS, Switzerland, Singapura, Abu Dhabi, UK, Hong Kong dan Luxembourg dalam skandal itu.

 Sarawak Report telah membawa skandal antarabangsa yang besar ini, mendedahkan cerita selepas cerita mengenai jenayah itu sendiri dan pembahagian semua hasil.

Terdapat banyak ancaman undang-undang oleh pelbagai pemain, tetapi setakat ini tidak ada yang menyaman kami dalam menghadapi bukti yang sangat meluas.

Walau bagaimanapun, PAS parti Islam Malaysia kini telah mengambil pengecualian setelah terpalit dalam skandal itu, setelah pecah dengan pakatan pembangkang untuk bekerjasama dengan BN Perdana Menteri  ketika kemuncak pendedahan kecurian daripada dana 1MBD.

Sarawak Report menegaskan bahawa PM mengagihkan wang untuk mendapatkan sokongan politik dan bahawa pengagihan yang besar dari pentadbirannya untuk kali pertama telah masuk ke dalam PAS semasa skandal yang sangat teruk ini, di mana satu bahagian kepimpinan memilih untuk pecah hubungannya dengan pembangkang dan kemudian bekerja dengan Najib - memecah kepimpinan parti sendiri dan mengikuti proses tersebut.

 Presiden PAS Hadi berkata beliau melihat komen kami sebagai serangan peribadi terhadap reputasinya di UK, tetapi dia berusaha untuk menghindari meletakkan jaminan kos di mahkamah UK sebelum kami memfailkan pembelaan kami. Ini memaksa kita untuk membayar sokongan undang-undang yang mahal untuk memfailkan pertahanan itu, wang yang kita harapkan untuk mendapatkan semula, sama ada ia terus meneruskan dengan kesnya.

Kami percaya ini adalah serangan yang bermotif politik  dan bahawa orang yang terlibat berharap kami akan menyelesaikan tindakan dan bukannya meletakkan pertahanan. Mereka kemudian akan menggunakan hasil itu, yang disokong oleh mesin propaganda kuat BN untuk berusaha mengacuhkan kami.

 Tolong bantu kami melawan kes ini untuk mengatasi perkara ini dengan begitu banyak percubaan untuk mengabaikan kerja kami. ~ sumber
Comments
8 Comments

8 comments :

Anonymous said...

Bodoh punya doktor! Dia ingat lebai tak tahu makan dedak!Dia tak ada rasa curiga langsung kenapa lebai tak berani muka mulut pasal 1MBD walaupun satu dunia pun tahu tentangnya!

Alhusseyn Alhusseyn said...

Lebai cubalah guna cara yang sama yang SR buat kutipan dana melalui crowdfunding. Tengok berapa ramai selain ahli parti yang turut simpati dengan lebai..??

Nobody said...

Sebenarnya dah buat dah crowd funding. Dah 2 bulan. Pemimpin PAS RM100, ahli RM 5. Ahli PAS 1 juta orang. Kalau seorang bayar RM 5 pun dah RM5 juta.

Yang hairan tu kenapa sampai sekarang tak cukup2? Ahli pun dah tak percaya PAS gamaknya.

Anonymous said...

Lagi 1 agamawan akhir zaman. Idlslam tu agama. Yg pas tu parti. Yg halatuju semkin kalut. Mifti pun dah serabut. Minta rakyat maafkan pm. Bila pulak pm ada buat oermohonan maaf dan mengaku apa yg dibuat. Kalau ada barulah bole petimbang nak maaf ke tak. Yg ni pulak konon prjuang islam n saman tu nak prtahan islam. Kutip derma kat ahli. Yg ahli kaya2 tu dgn keta alpad q7 tu mintalah lebih. Para sahabat nabi SAW dulu serahkan segala harta benda demi pejuangan Islam. Ni baru betul. Semakin jahanama agamawan akhir zaman ni yg menggunakan agama demi aesuap.....

Anonymous said...

hujah dari seorang dr yg cuba menegakkan sesuatu yg mungkar. mengheret nama islam bersama kebejatan yg dibuat oleh ketua ketua panpas. amat lemah mcm karangan budak budak tingkatan 6 yg nak ambil kertas am.

inilah padahnya bila ketaksuban mengatasi kebijaksanaan dan kewarasan akal.

Anonymous said...

Aku lebih rela memberi sumbangan kepada Sarawak Report Dari memberi kepada PAS yang sama taraf Dengan UMNO aka Yahudi melayu..

zarra said...

What to expect dpd pimpinan parti yg tiada integrity dan maruah... Agama bg mreka sbgai barang dagangan semata...mreks lupa amaran AlLah (2:41~42)..mreka umpama anjing (7:176)....

Anonymous said...

Perjuangan Islam yang dibawa oleh satu parti di negara bernama Malaysia mesti lah diselang-seli dengan maki hamun.

Kalau tidak dengan maki-hamun, ianya diselang-seli dengan ugutan takkan ke sorga dan atau disumpah jahanam.

Kesian teman nengok puok-puok ni, hujjah ciput tapi pergunakan agama utk mendapat sokongan politik!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...