JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, June 17, 2017

Lobai Mulut Longkang Tak Sodar Diri, Siapa Tukar Aqidah Dengan Fulus?


 Apa punya lawak Ketua Penerangan PAS, Nasrudin Hassan yang tuduh Naib Pengerusi Kebangsaan DAP, Senator Dr Ariffin Omar kononnya telah sanggup menukar akidah mereka dengan wang dan pangkat.

Bahawa kononnya senator itu menyokong penubuhan negeri atau bandar berasaskan agama selain Islam.

Lobai Pas ni ikut sodap mulut longkangnya dengan menuduh senator itu sebagai tiada harga diri hingga sanggup tukar aqidah dengan wang dan pangkat! Cer baca lagi di sini.

Woi Lobai, siapa sebenarnya yang tiada harga diri hingga tergamak tukar aqidah dengan wang dan pangkat ?

 Jom kita kembalikan semula persoalan tersebut kepada Lobai mulut longkang  itu berdasarkan realiti yang kita ada hari ini!

 PAS dakwa Keadilan memperlakukannya seperti bukan rakan tahaluf siyasi. PAS kononnya menerima pelbagai cercaan, kritikan terbuka dan tikaman rakan tahaluf siyasi. Tetapi yang sebenarnya, PAS yang melakukan itu semua! Antaranya seperti yang kita maklum:

1) Hj Hadi hina Dr Wan Azizah tidak layak jadi Menteri Besar sebab dia wanita.

2) Ketua PAS Padang Serai ancam nak tanam Dr Wan Azizah di jirat Cina jika tak sokong RUU355.


3) Hj Hadi sokong fatwa Pas Permatang Pauh “Haram undi calon Keadilan” sewaktu PRK Permatang Pauh kerana tolak hudud.

4) Hj Hadi tuduh calon Keadilan jual Pil Kuda, kominis bagai..

5) Hj Hadi tandatangani surat pencalonan beberapa calon Pas untuk bertanding di kawasan-kawasan yang telah diperuntukan kepada Keadilan hingga menyebabkan pertandingan tiga penjuru dan memberi kemenangan kepada Umno BN. Berlaku di DUN Semenyih, Kota Damansara dan Sungai Acheh ...

PAS memutuskan tahaluf siyasi dengan Keadilan adalah jelas  merupakan pengkhianat yang melakukan itu semua tetapi sebaliknya menuduh Keadilan yang melakukannya??

 Dan Pas sepatutnya meletakkan jawatan dalam kerajaan Selangor tetapi kenapa PAS masih tidak sanggup meletakkan jawatan selepas memutuskan hubungan dengan setiap parti dalam PH? Apa jenis harga diri yang ada pada parti lebai ini?

 PAS sepatutnya menggesa barisan Exco PAS Selangor melepaskan semua jawatan mereka dalam negeri Selangor. Ini termasuklah mereka yang memegang jawatan sebagai ahli majlis PBT, JKK Kampung dan sbagainya yang berada  dibawah kerajaan Selangor.

 ADUN Hulu Klang, Shaari Sungib dan ADUN Morib, Hasnol Baharuddin yang telah menyelamatkan kelangsungan kerajaan PH Selangor hingga ke hari ini adalah lebih layak dan yang sepatutnya menggantikan tempat ADUN-ADUN PAS dalam kerajaan Selangor sejak lama lagi.

 Maka yang demikian itu adalah jelas jika mengikut agama Islam, semua bentuk w ang dan faedah yang diperolehi Exco Selangor dari PAS sekarang ini, adalah haram. Ini kerana mereka tidak layak; tambahan pula mereka tidak ada kaitan dengan kerajaan PH setelah memutuskan tahaluf siyasi dengan Keadilan. 
Comments
2 Comments

2 comments :

pok amid littor said...

Bagi mereka ahli-ahli parti Perasan Alim dan Suci, mereka ada slogan mereka tersendiri, seorang Presiden Amat Suci!!!
Walaupun mulutnya kohong!!!

Anonymous said...

Lobai haram jadah
Peminat blue film
Pay per view tu tgk lucah berbayar la bro
Dh tgk tak mahu bayar
Lebai puk_mak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...