JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, June 19, 2017

Nik Abduh asyik serang Cina DAP, tapi tak serang Cina Jho Low... kenapa??


 Nik Abduh semakin meracau. Seperti mana biasa, dia istiqamah menyerang DAP. Semua salah DAP!

Kali ini dia tuduh DAP cuba menyekat usaha Pas mendapatkan sokongan bukan Islam terutamanya kaum Cina.Baca lagi di sini

Pertamanya biarlah aku tanya soalan bodoh kepada Abduh : Kenapa kamu benci sangat dengan Cina DAP??

Tetapi aku hairan, tak pernah pula kamu menyerang atau menyatakan kebencian kamu kepada Cina Jho Low yang songlap dana 1MBD bersama Najib yang jumlah berjuta-juta ringgait!

 Bagaimana kamu mahu DAP sokong Pas, setelah siang malam kamu fitnah dan serang DAP, adakah patut kamu mahu DAP berkempen supaya komuniti Cina menyokong Pas?

 Setelah Pas menakut-nakutkan orang Melayu dengan memfitnah DAP sebagai anti Islam, anti Melayu, mahu jadikan Pulau Pinang negeri Kristian ... tiba-tiba Nik Abduh meroyan tuduh DAP cuba menyekat usaha Pas mendapatkan sokongan bukan Islam.

"Cumanya kita akuilah sokongan itu (daripada bukan Islam) untuk PRU14 (Pilihan Raya Umum Ke-14) kita tidak akan dapat sebagaimana dalam PRU13 lepas," kata Abduh.

  Memang Pas mendapat sokongan daripada komuniti Cina pada PRU13 dulu kerana bertahaluf siasi dengan DAP. Pas tidak serang DAP dan DAP tidak serang Pas sebagaimana hari ini. 

 Malah Pas dan DAP termasuk Keadilan bekerjasama dalam Pakatan Rakyat mengadakan roadshow ke seluruh negara.

 Pas hanya bersikap mesra dengan Umno tetapi memusuhi AMANAH, Keadilan,  dan DAP.

Pas tuduh AMANAH sebagai pengkhianat kerana keluar dari parti itu dan tubuh parti baru. Pas menganggap AMANAH lebih teruk dari musuh kerana 'keluar dari jemaah' dan 'perlu dihapuskan'. Ini semua memberi gambaran bahawa orang AMANAH yang keluar dari 'jemaah' adalah keluar dari Islam! Hingga langsung tidak mahu mengadakan sebarang perbincangan dengan AMANAH.

Pas putus tahaluf siyasi dengan Keadilan dengan pelbagai tuduhan. Yang antaranya ialah kerana melanggar adab kerjasama dalam politik seperti menyerang pimpinan Pas dan membuat tuduhan palsu yang merosakkan imej Pas. (Nak tergelak sunggoh!!)

Keadilan juga dituduh tidak menyokong malah menentang sebahagian agenda Islam yang dibawa oleh Pas seperti RUU355 hingga ada pemimpin Pas yang mengancam nak tanam Dr Wan Azizah di jirat Cina!

Begitulah juga dengan tuduhan-tuduhan berupa fitnah terhadap DAP yang kononnya anti Islam, anti Melayu bagi bertujuan mahu menakut-nakutkan orang Melayu terhadap  parti itu.

Sebaliknya , Kerajaan Negeri Pulau Pinang tela melaksanakan pelbagai program yang membela Melayu dan Islam yang antaranya adalah:

 Pembinaan Kompleks Mahkamah Syariah bernilai RM36 juta sebagai usaha meningkatkan syiar Islam di Pulau Pinang

 Mendapatkan tanah dari bukan Islam untuk tujuan meluaskan tanah perkuburan Islam di negeri itu  Memperuntukkan dana kepada pembangunan hal ehwal Islam sebanyak RM55.85 juta bagi tahun 2016 sahaja. Sedangkan hanya RM37.86 juta diperuntukkan oleh kerajaan Barisan Nasional pada 2007

 Menganugerahkan biasiswa kepada pelajar-pelajar Muslim melalui Zakat Pulau Pinang. RM600 diberi kepada pelajar Sekolah Agama Rakyat manakala dana RM20,000 diperuntukkan untuk pelajar Muslim menyambung pengajian di peringkat universiti.

Pulau Pinang juga telah memperkenalkan banyak program bantuan kewangan termasuk Agenda Ekonomi Saksama yang berjaya membantu 1,375 keluarga bagi tahun 2016 ; yang 81 peratus penerima bantuan itu adalah dari kaum Melayu. Melalui program berkebajikan pro-rakyat ini, Pulau Pinang merupakan negeri pertama yang berjaya menghapuskan kemiskinan tegar.

Walaupun begitu, DAP tetap ditohmah kononnya Melayu dan Islam di Pulau Pinang ditindas dan dizalimi oleh DAP. Inilah pembohongan dan fitnah yang terus dicanan bagi menakutkan rakyat terutamanya orang Melayu.

Woit! Abduh! dengan segala tindakan Pas yang keji itu, bukan sahaja komuniti Cina akan memulaukan Pas, malah orang Melayu yang waras pemikirannya tidak akan memberikan sokongan kepada Pas.

Orang Melayu akan tolak Pas bukan kerana dihasut oleh DAP tetapi kerana kebodohan Pas sendiri.
Comments
4 Comments

4 comments :

Kirk Hammet said...

Apabila Gwa kata Gwa akan tolak PAS pada pilihanraya kali ni, seluruh mereka yang setia bersama Gwa bersetuju 100%.. heheh..

Anonymous said...

Sasau sebab melawan ckp org tua dia.

Anonymous said...

pru nanti aku tak mahu lagi pangkah pan islamic party...(pan-pas) jadi aku ni kira mcm mana???!!! pasai ada walaun kata kalau keluaq pan-pas jadilah mcm padang serai kata

Anonymous said...

Aku rasa sasau kau pun hampir menyamai Nik Beduh... tulisan bercelaru, tak faham aku.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...