JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, July 25, 2017

Jangan diperbodohkan macam Hj Hadi, kata Khairuddin

 Hj Hadi  telah berjaya diperbodohkan oleh Najib - Khairuddin 

  Rakyat jangan biarkan diri mereka diperbodohkan oleh parti Najib sepertimana mereka memperbodohkan Haji Hadi Awang!!

 Demikian pesan Koordinator Deklarasi Rakyat, Khairuddin Abu Hassan kepada keseluruhan rakyat Malaysia khususnya warga Felda.

 Jangan biarkan diri mereka diperbodohkan oleh kerajaan kleptokrasi yang sedang dipimpin oleh perdana menteri paling korup, pesannya.

Menurutnya, Umno dan BN sanggup melakukan apa saja untuk 'gula-gula' warga Felda dari saat ini sehinggalah ke hari mengundi pada pru14 nanti.

Dedak Besar dari Najib!
Kelmarin, Najib mengumumkan 6 insentif untuk warga Felda, termasuk melupuskan hutang peneroka dalam pembelian saham FGV yang kini berdepan kemerosotan nilai dan bantuan perumahan.

 Najib turut mengumumkan wang RM5,000 akan diedarkan kepada kira-kira 95,000 keluarga peneroka bermula bulan depan.

"Kalau Najib Tun Razak ikhlas nak bantu penderitaan rakyat beliau harus peruntukan RM5000 kepada keseluruhan masyarakat Malaysia yang sedang mengalami penderitaan kos sara hidup yang amat tinggi kini. Bukan hanya pada warga Felda!!

"Namun, Najib Tun Razak lebih mementingkan pendekatan politik yang mana umno serta BN tidak mahu kehilangan kerusi-kerusi tradisi mereka di kawasan-kawasan Felda di seluruh pelusok tanahair.

"Rakyat jangan biarkan diri mereka diperbodohkan oleh parti Najib sepertimana mereka memperbodohkan Haji Hadi Awang!!

"Haji Hadi Awang telah berjaya diperbodohkan!! Haji Hadi Awang bukan saja cakap macam orang bodoh kini tetapi kelihatan pun cukup bodoh!!

" Sebab itu Haji Hadi Awang lebih mementingkan untuk bela parti Najib dari berpegang pada prinsip perjuangan untuk lawan rasuah!!

"Agama Islam suruh kita lawan rasuah tetapi kalangan yang berjaya 'dibangangkan' oleh parti Najib seperti Haji Hadi Awang, Nik Abduh, Nasrudin Hassan Tantawi serta beberapa orang lagi tokoh-tokoh Pas sedang giat membela parti umno yang terlalu korup itu!!"

 Khairuddin berkata, dia betul-betul tidak faham kenapa puak-puak Pas bangang ini sibuk membela parti Najib sedangkan mereka yang berdarah umno 'pekat' pun jijik dengan parti itu!! 

 Beliau mengajak rakyat selamatkan Malaysia dengan wajib menolak kerajaan kleptokrasi yang di-tunjangi oleh umno seandainya mahu menjaminkan masa depan yang gemilang di bawah Pakatan Harapan.

Untuk membina semula negara yang telah dirosakkan oleh kerajaan kleptokrasi, beliau dengan tegas mengingatkan rakyat supaya setiap undi mesti diberikan pada Pakatan Harapan dan Haramkan setiap undi pada umno dan BN!!
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Salah tu.bukan dperbodohkan kosong je tp ada isi dedak..dedak berjaya menjadikan pemimpin bodoh walaupun asalnya bijak2...

tanya sama itu hud hud said...

90juta dah masuk..kena maki bahalul pun tak pa..

Dragonfly said...

Kesan tindakbalas dedak mengakibatkan anda Bangang, Bengap & Bebal sepanjang hayat kaah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...