JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, July 07, 2017

Walaun memang buta dan tuli


 Bila Malaysiakini menulis, Mokhtar Senik dikenali sebagai ulama mahir dalam ilmu fikah; ia mengingatkan saya kepada cerita sembang lucah Mokhtar Senik dengan janda muda bernama Nursyakiqah Shaari atau dipanggil dengan panggila manja oleh Mokhtar Senik sebagai Fikah sahaja.

  Kenapa Malaysiakini memilih istilah 'Fikah' tetapi tidak "Fiqh' atau 'Fiqah'?

 Printscreen mesej-mesej lucah Mokhtar Senik, malah gambar toteynya kepada seorang janda muda bernama Nursyakiqah Shaari telah menjadi viral di laman media maya hingga masih kini belum reda. Kuku ibu jari tangan kiri telah dijadikan bukti kuat sebagai kepunyaan Mokhtar Senik.

 Namun hingga ke hari ini, Mokhtar Senik tidak berani mengambil tindakan undang-undang walaupun individu yang mendedahkan perkara tersebut telah mencabarnya secara terbuka supaya melakukannya. Kenapa?

  Tapi entri kali ini, saya bukan nak ungkit pasal Mokhtar Senik dengan Fikah. Cuma saya selitkan untuk mengingatkan kita semua bahawa walaupun pada zahirnya ada yang pakai jubah dan berlilit serban macam mamat ini, tidak semestinya dia benar-benar beramal dengan ajaran al-Quran dan Sunnah Rasul.

Dalam pas loni ramai setan-setan macam Mokhtar Senik yang menyamar sebagai Pak Kiayi...

Apa yang saya nak ulas dan nak nafikan dalam entri kali ini ialah mengenai dakwaan Mokhtar Senik yang kononnya walak ahli Pas kerana Allah dah Rasul dan membuktikan bahawa pimpinan Pas yang ada hari ini hanyalah penunggag agama dan berkelakuan macam setan.

Walak Membuta Tuli

 Mokhtar Senik cuba menafikan sifat walak kepada pimpinan serta ulama mereka terutamanya terhadap Hj Hadi adalah bersifat membuta tuli. Di sini saya berikan contoh  paling jelas betapa walaun adalah membuta tuli!


  Contoh paling jelas ialah mengenai isu putus hubungan tahaluf siyasi dengan DAP tanpa bahas ketika muktamar Pas 2015 yang lalu. Hj Hadi telah menggunakan kuasa veto tanpa hujjah dan memaksa perwakilan terima usul untuk "putuskan dengan DAP".

 Hj Hadi sebagai presiden parti, tiada hak untuk menjadi diktator memaksa perwakilan PAS wajib membabi-buta taat sahaja pada arahan tersebut.

 Tindakan ini adalah salahguna kuasa presiden dan membelakangkan muktamar. Waima, Muktamar adalah badan syura tertinggi dlm PAS melangkau semua keputusan-keputusan lain dlm parti.

 Hj Hadi salah gunakan veto dgn mengkhianati perlembagaan parti dan mandat ahli utk bertindak putus dgn DAP.

 Jelas bahawa Hj Hadi tidak melaksanakan syura dalam tindakannya sebagaimana yang di perintahkan Allah dalam al-Quran Surah As-Syura ayat 38: … wa amru-hum shura baina hum : dan urusan mereka dijalankan secara bermesyuarat sesama mereka…

  Sila baca entri saya VETO sebagai satu punca keruntuhan kesatuan Islam untuk lebih jelas lagi mengenai perkara tersebut. 

Walak ahli PAS kerana Allah, rasul

 Setelah kita tahu tentang kelaku setan Mokhtar Senik ini, (ada banyak pendedahan di sini) apakah kita boleh percaya dakwaannya bahawa anggota PAS dilabel sebagai "walaun" kerana sentiasa mengikut apa saja arahan kepimpinan mereka, terutama daripada presiden kerana Allah dan Rasul?

"Kita mempertahankan PAS dan memberikan walak kepada jemaah ini kerana kaitannya dengan Islam. Kita mempertahankan Islam dan memberikan walak sepenuhnya kepada Islam kerana kaitanya dengan al-Quran dan sunnah. Baca lagi di sini


  Bila Hj Hadi kata, yang keluar Pas buta al Quran, yang lawan Pas pengkhianat, yang tidak bersama Pas anti Islam; maka semua walaun masing-masing turut mengangguk-angguk dam percaya membuta tuli. Tidak ada siapa yang berani membantah seolah-olah itu adalah suara wahyu!

Ini contoh Walaun yang membabi buta
 Pas adalah parti politik yang meletakkan dasar Al-Quran dan Sunnah. Tetapi Masuk Pas bukan bererti masuk Islam sebab Islam itu bukan Pas.

 Hj Hadi adalah presiden Pas yang dipilih. Dua tahun sekali perlembagaan Pas membenarkan ahli membuat pemilihan baru bagi setiap jawatan parti termasuklah jawatan presiden. Tolak Hadi dan memilih orang lain tidak bererti tolak Pas, apatah lagi nak disabitkan menolak Islam!

  Apa yang penting ialah Pas kena buktikan bahawa mereka mempraktikkan al-Quran dan Sunnah.

 Apakah benar Hj Hadi mengikut landasan al-Quran dan Sunnah dalam tindakanya? Berikut dikemukakan beberapa bukti bahawa Hj Hadi gunakan agama dan bertindak mengikut hawa nafsunya sendiri :


1) Isu Pill Kuda : Hj Hadi tuduh Calon PKR jual pill kuda dan sokong komunis tanpa memgemukakan sebarang dalil dan bukti.

2) Isu Kota DamansaraHj Hadi sendiri yang membenarkan calon Pas UG bertanding di Kota Damansara walaupun pada persetujuan awal, kerusi itu diperuntukan kepada Keadilan hingga memberikan kemenangan kepada Umno.

3) Permatang Pauh : Calon Umno, Dr Mazlan adalah bekas orang kuat PAS yang belot. Ramai orang PAS telah berkempen untuk menggundi Dr Mazlan atas arahan dari Ibu Pejabat. Anwar menang tapi undinya merosot 5000. Tujuannya untuk menggagalkan rancangan PR yang mahukan Anwar Ibrahim jadi PM jika PR menguasai Putrajaya. 

  Ingatlah bahawa Iblis mampu merubah dirinya seperti sekalian manusia, binatang dan lain-lain hingga rupa dan suara pun tidak berbeda, kecuali diri nabi Allah Muhamad SAW saja kerana dicegah oleh Allah.

 Merubah sebagai lebai atau Tok Alim bukanlah perkara yang sukar bagi setan untuk memperdayakan dan menghasut manusia macam kita semua.

Ah! Ada banyak lagi tindakan Hj Hadi yang sebenarnya hanya memperalatkan agama demi kepentingan dirinya sendiri. 
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Azmin a/l Ali masih SAYANG dengan HJ Hadi dan Pas ada rakan Baik Azmin a/l Ali tidak pada Parti Keadilan.so PRU 14 ni kite Pengundi PH WAJIB TENDANG AZMIN A/L ALI DAN WALAUN WALAUN DIA.INSYAALLAH

Anonymous said...

Apa dah jd dgn kepala ulama indon yg watsap kat makwe dia? Sama sj perangai lebai ni tp pura2 warak lebih. Walaun yg buta quran sj yg masih ikut mengkhinzir buta

Anonymous said...

Lobai lebih mengetahui krn dia makhkluk Allah s.w.t yg paling suci.Jangan Hina krn berdosa besar. Hadith soheh Al juburi

Anonymous said...

setuju. ramai2 tolak azmin next pru.. pro pas bermakna pro umno... pro umno xlayak dpt undi ph..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...