GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Tuesday, September 26, 2017

Banjir : PAS Pulau Pinang lapor SPRM


Selepas membuat laporan polis kerana tidak berpuas hati dengan kepimpinan kerajaan negeri Pulau Pinang yang didakwa menjadi penyebab utama banjir di negeri itu, hari ini, PAS membuat laporan sama kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). 

Laporan itu supaya SPRM menyiasat penglibatan kerajaan negeri yang diterajui oleh DAP dalam kejadian bencana banjir kilat. ~ sumber

Komen Nettizen :

Nordin Adlan : Saya x berpihak kepada mana2 parti ... tidak silap Saya kejadian banjir ini adalah kerana kesan continental turutan typhoon doksuri yg memberi kesan sipi kpd utara semenanjung di tambah pula dgn air pasang semasa kejadian .....pas ni kena belajar Sains dan Teknologi kalau tidak akan backfire yg Sgt memalukan Umat islam...

Cban Uforc : PEMIMPIN PAS ini bukan CERDIK... Dia ini Memang BEBAL sangat pun pasal SAINS bila Dibagi Peluang MEMERENTAH NEGARA.. NEGARA akan lebih HANCUR...

Razman Abd Razak : Mohon PAS report pasal Banjir kat perlis dan Kedah juga. Jangan nampak umno sangat sebab hanya bagi tumpuan kat Penang saja...... Oh lupa.... Penang.... Selangor negeri Kaya.....

Aziz Welly : PAS.. OHHH.. PAS...kata kamu parti islam..kamu xblh terima agaknya apa yng ALLAH uji keatas diri kamu..segala bencana alam itu ada lh ketentuan ALLAH...bukan banjir dan sebagainya kerja DAP atau LGE...klu bodoh tu jgn lh tunjuk berlebihan..simpan sikit utk anak cucu kamu..banjir besar di Kelate dulu salah kerajaan negeri ke...niamah

CL Shoon : Bila PAS dah jadi barua Umngok utk dptkan dedak, inilah jadinya...Kerja2 BaNgang yg dulunya dibuat oleh macai2 Umngok dah diambil alih oleh walaunta...Bengong betul lobai2 parti ahli syorga ni. Wakakakaka

Riz Tajuddin : Muhamad Kamal banyakan membaca walaun@macai...dh tanya ke jabatan kaji cuaca? Jabatan kaji cuaca dh announce pun..bahlol Mangkok punya PAS ni..pastu banjir di kelantan 2014 dulu apa cer...x report polis & SPRM ke...kah3...cmner la nk tadbir malaysia kalau kepala2 badigol cmni

Ab Karim : Kat Kedah..banjir berpuluh kali.,Kelantan pun sama Mana bangsat2 Penjual agama ni ..bisu je

Mahadhir Mohamad : tolong report banjir di langkawi dan kedah sekali ya. tidak terkecuali di melaka, johor, ns, pahang, perlis, terengganu dan kelantan sekali.

Yaplong Song : kalau hujan sikit tapi banjir boleh la report. Ini hujan lebat dgn ribut .... mesti la banjir ...apa la banggang betui.

En Izaham Abd Aziz : Masa banjir di kelantan pemimpin2 dap turun membantu penduduk kelantan tp bila banjir di penang pemimpin pas turun buat laporan polis ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜banjir berlaku di lembah klang walaupun dh ada smart tunnel....apakah pemimpin2 pas jahil atau kerana politik yg tak matang

Lley Ance : Hahaha...makhluk yg bodoh dan bangang 100%, kejadian bencana alam pun dikaitkan dgn politik.Ko ingat kalo ko pegang Penang banjir comfirm tk ada ke.

Syed Kamarul Al Yahya : Masa BN memerintah dulu pun punya laa byk banjir kilat terutama kat area rumah tok wan aku di counter hall, sg pinang. Tak mau pulak siasat. Punya laa bangang!!!

Horatio Liew : Pas ini mabuk ketum ke apa? DAP dapat control cuaca kah? Hujan yg turun dgn jumlah terlalu Banyak ,air sungai dan laut naik dpt control kah? Kelantan setiap tahun hujan walaupun hujan biasa tak lapor polis kah?

Ali Mamati Ali : Ini kah nama party yang memperjuangkan Islam kenapa tak report sekali dikedah,perlis,KL dan sebagai nya dan lagi baik tubuh RCI sekali ye sepatutnya makin lama party tu makin matang ni makin lama makin bodoh,,

Ziz Rahim : Bila kelantan banjir ...Kerajaan Pulau Pinang hantar bantuan....Dah banyak budi pada Pas..Ini kah balasan yang di bagi olih Pas ...Ibarat melepas Kan anjing tersepit... Sebut aja Politik Mimang kotor Adat...hukum Agama ..di Lupa Kan ...Nak Cari keuntungan..

Danny Kumboi : Kesian... bencana alam pun DAP tetap disalahakan. Nanti ada earthquake pun pasti DAP disalahkan... kalau keruntuhan moral ( saban hari kita disajikan dengan berita2 jenayah sex ) dekat kelantan tu nak salahkan DAP juga? PAS... PAS... PAS selepas TGA banyak transfomasinya...

Awin Misai : Mangsa banjir di Kelantan tempohari yg di janjikan penempatan semula pun ramai lagi yg belum dapat...cuba pastikan ada lagi atau tidak mangsa2 banjir di kelantan yg masih tinggal di bawah kemah...semua negeri di semenanjung ini tidak ada yg terlepas dari banjir...bandar KL juga tidak terlepas dari banjir...apa motif sebenarnya yg PAS nak bawa...siapa nak di persalahkan kerajaan pusat atau negeri??...kalau negara luar di landa musibah dgn kadar segera negara beri sumbangan...bila kena pada rakyat sendiri banyak sangat ceradaknya...sebab rakyat hanya di perlukan bila hampir PRU...

Ilazar Adda : Agak nya kalau ada berlaku gempa bumi, gunung berapi , puting beliung kena report SPRM juga ke.... Adoii..... knpe lah buat repot kejadian banjir, kalau dah hujan terlampau lebat dlm masa satu hari banjir mesti berlaku...tak kira lah kat mana pun...melainkan atas gunung jer....

Amaran Krishnan : Klu PAS ada harga diri dan mempunyai pegangan agama yang kuat serta ikhlas, biar dia buat laporan polis pasal semua kerajaan negeri yang mengalami banjir. Baru betul

Muhammad Swim : Pas dah merapu..sibuk penang banjir...kedah..perlis ..tak lama kelantan ..terengganu..phng..dan johor.. Tu kena tarik member depa..buat laporan sprm..polis... Mengucaplaah..aduui 

En Labi Labi : Banjir musibah di peneng jer yg lebai nampak...kedah perlis under bn automatic lebai jadi buta...busuk punya lebai...perangai buruk mcm nie pon masih ada yg sokong.. buta kayu sungguh...

Dean Carlos : Ish3....zaman sekarang dah tak boleh undi pas kalau sampai tahap macam ni hm nak tak nak kena la undi tun m jugak sebab dah takde lagi calon yang akan menyelamatkan negara dan rakyat

Ahmad Bakar : Ini pun kena buat RCI ni kenapa turun hujan......hanya kpd yg tak faham RUKUN IMAN ke 6..... Qada' dan Qadar. Siapa kah agaknya yg turunkanhujan ni.???????? berpolitik yg lebih tahap nyer ni......

Ramzam Ramzam : Pas ni nak kata bodoh marah. setiap bencana itu datang nya dari Allah untuk menuji kesabaran manusia . supaya bersyukur . bukan nya nak salahkan DAP tak pernah dengar tazkirah. Penat sahaja ustaz buat ceramah sana sini beri penerangan . tak bersyukur .

CL Shoon : Kerja bodoh camni hanya dilakukan oleh walaunta makan Dedak je.... Nak ganti macai Umngok dan Rani Kulup lah Tu... Wakakakaka Kelantan sekali banjir pun cukup dah... Hanyut semua.. Tinggal dlm khemah sementara bertahun2 baru rumah siap.. Kawasan banjir Kelantan sebesar Negeri Sembilan anjir berminggu2 Apa nak banding lagi?

'Jeff Ryzal : Hahhahah.. Cmne laa dorang ni nk memerintah Malaysia.. X bole bayangkan..

Mahzan Hashim : Buat lah macam mana pun , kalau dah hujan sehari suntuk turun dgn lebat nya nak buat macam mana lagi . Saya tinggal d PP ni tau lah keadaan masa tu . Dah hujan lebat macam tu nak salahkan KN macam mana ? Nama pun bencana alam , boleh d hindari lagi ke ? Guna lah akal & fikiran ya pun !

Mohayah Hj Nor : Banjir besar di kelantan dan pokok balak ditebang besar2an pas buatlah report polis dan sprm terhadap MB dan exconya. Pemimpin Islam mesti adil dan tidak rasuah supaya bangsa lain hormat 

Zulkifli Ahmad : Kalo nk tau, itulah perangai PAS dari dulu. Kalo kena ke negeri dia, org siap bantu, bina rumah, hantar makanan. Kena ke negeri org, dh le x bantu, siap buat laporan SPRM lagi. Rakyat tgh susah, lg nk kusutkan keadaan. Tapi bg sesiapa x kenal PAS, inilah PAS yg sebenarnya. - Bekas ahli dan penyokong tegar PAS sejak 1986.

Fadillah Hafizzah : Ahaaaa...mangkuk hayun lh pas ni...buat malu org islam je..

Madzilan Sudin : Puakx macai PAS ni kenapa kat PP. Kedah Perlis kan banjir. Buat sekali le. Tak lama lagi banyak negeri ajan banjir. Nakhoda PAS arahkan semua PJ 1 Malaysia buat laporan polis dan SPRM ye. Jgn lupe tu. PAS PAS dah takde modal. 1MDB tak buat pun ooo sekapal. Otak hangpa oe oh dedak ni. Kesian takde kerja dah kena pecat. Sian sian macai

Jay Flow : Setiap tahun berlaku banjir kat kelantan, x pernah pun pas buat report polis? Nampak sgt nak pekenakan org..hahaha...dulu org suruh blajar sampai masuk u, kau nak masuk sekolah pondok..kan dh berlaku benda mcm ni akibat kebodohan sendiri ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚

Cicak Mengkarong : Banjir ujian Allah takala pun nk pangil sprm siasat..otak letak kat mana ni..ha sekarang kedah. Perlis banjir suruh la sprm siasat sama..bodoh tu tingal kat org lain sama..

Bunny Benz Tce : Kt klate pon tiapx tahun banjir So SPRM mesti kna siasat PAS jgk... Amacamm...

Abdul Jalal Agil : Hai banjir pun nk repot polis. Sepatut nya pergi bagi bantuan. Dah makin stupid orang Pas ni. Kedah banjir dan Perlis banjir...macam mana...dah buat repot.
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

Zaman Arwah Tn Hj Yusof Rawa..ATGFN..ATGNA tak pernah ada ahli bebal macam ni. Zaman Hadi ni dari presideng sampai kat bawah (walaupun tak semua) bebal belaka. Rumah mangsa banjir besar kat Kelantan 2014 lom siap..duit berjuta dah habis..yg ada Range Rover Q Sebeng. ... PAS penang ja ka yg hebat..PAS negeri lain tak reti-reti nsk buat repot polis dan SPRM sbb banjir. Perlis lebih 1000 org kena pindah. Kedah lebih 1500 kena pindah. Takkan negeri Mursyidul Am tadak org PAS yg hebat setanding P.Pinang..atau Tn Guru Mursyidul Am la pi buat repot polis dan SPRM sbb Perlis banjir ni....

Anonymous said...

Nak cakap apa pun dah tak tau dah kat puak2 parti PAS songsang ni,,,
Nak gelak guling2 kah,,, atau nak menangis guling2

HADIGOL said...

Beberapa ekor ayam telah mati dilanggar kereta di penang... pas tknk repot sprm ke..

Pas jd kaki repot setaraf rani kulop jela. At least rani xguna agama dn xde unsur dedak.

Hidup ayahanda rani.. jauh lbh mulia dr walaunta tada otak pas

Anonymous said...

Kat kelantan banjir kayu balak hanyut sampai pecah jambatan. Patut kena repot sprm samada jambatan tu tak kuat atau ada org tebang balak. Akhirnya terselahlah kebodohan yg mmg ditunjuk2kan. Konon nak tunjuk hebat tapi akhirnya kebebalan yg menyerlah. Semakin terselah keayuanmu. Esok kasi repot pasal apa kl banjir kilat. Lusa repot pasal apa jb oun banjir. Bole lawan pak jamal ni. Jgn lupa repot jg knp mangsa banjir makan sardin n sayur taugeh. Tahap IQ brp ya.

Anonymous said...


Dalam parlimen tidur. Tak bangun bercakap. jadi pasu bunga je..


Buat lah RUU yang menganun kan banjir adalah jenayah..

Lepas tu tak ada ler orang kata bodoh pergi buat laporan polis..

Anonymous said...

Pas oh pas. Pasai apa hampa katun sgt. Tunggu harith iskandar buat modal komedi dia!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...