AMANAH PERAK

AMANAH PERAK
AYUH MENDERMA

Wednesday, October 18, 2017

Tak perlu sengetkan otak anda...

Nik Abduh yang mengecam Tun Dr Mahathir kerana membidas PM Najib pada Himpunan Anti-Kleptokrasi minggu lalu telah mendapat reaksi dari Ahli Parlimen Sepang,YB Hanipa Maidin.

Secara  sarkastik ,  Hanipa telah menampilkan satu analogi yang sangat menarik dan amat relevan dengan cara pemikiran Nik Abduh yang ada menyifatkannya sebagai akal anak burung!

 1. Ada satu cerita saya nak kongsi.Ia kisah seorang murid yang tak naik kelas. Lalu, dia protes kpd guru dia. Maka guru dia kata "jika kamu nak naik kelas, saya nak uji kamu terlebih dahulu". 

2. Maka guru itu guna kapur lukis satu objek kecil di papan hitam. Guru itu kemudian soal anak murid itu " Apa yg kamu nampak di hadapan kamu? Murid tu jawab "Saya nampak sebuah objek kecil yang cikgu baru lukis di papan hitam itu." 

3. Sambil tersenyum cikgu dia jawab" Sebab tu lah kamu tak naik kelas! Saya tanya apa kamu nampak di hadapan kamu ..kamu hanya nampak objek kecil yang saya lukis ...tapi kamu tak nampak papan hitam yang besar dan luas itu!!!" 

4. So, mcm tulah setengah pemimpin parti suci..Mereka hanya sibuk nampak perkataan "Bugis" drp mulut Tun M dan kemudian meracau, yang Tun sebut berulang kali bahawa MO1 adalah pencuri, penyangak dan lanun kerana rompak wang rakyat M'sia dalam isu 1MDB depa tak nampak!!!!! 

P/S: Tak perlu sengetkan otak anda utk baca fb ini.. ~ Peguam PAS - Dulu
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Dedak dah byk sangat telan. Sampai tersedak dan termuntah... Ini perangai pemimpin PAS yg ada.

Husaini Ayu said...

Masa depa dok hina keturunan tun dlu,takdak plk abduh ni komen apa2,bila keturunan najib kena hina cepat2 dia balas ngalahkn macai umno lg dh....hmmm...nmpk sangat..

Anonymous said...

Bodoh piang rupanya budak Nik Beduh ni....patut tak naik-naik kelas....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...