JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, December 15, 2017

POLIS MELAKUKAN GANGGUAN - PEGUAM TUN M


 Polis Soal Tun M Lima Kali Adalah Gangguan - Peguam 

 Pihak berkuasa perlu membuat tuduhan keatas Tun Dr Mahathir Mohamad jika dia melakukan kesalahan, kata peguamnya ketika merujuk tindakan polis kini menyoal bekas perdana menteri sebanyak lima kali.

 Sekumpulan enam pegawai polis mengambil kenyataan Dr Mahathir di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini hari ini, kali ini untuk menyiasat kenyataannya yang menyebut masyarakat "bajak laut" masyarakat Bugis.

 "Jika mereka ingin mengenakan tuduhan, buatlah tuduhan. Jangan buang masa orang tua itu. Ini adalah kali kelima polis mengambil kenyataan daripadanya. Jangan buat drama," kata peguam Haniff Kathri kepada wartawan selepas Dr Mahathir memberikan kenyataannya.

 Dr Mahathir dipercayai disoalsiasat atas dakwaan kesalahan di bawah Akta Hasutan, Kanun Keseksaan dan Akta Multimedia selepas laporan yang dibuat terhadapnya.

 Ketika ditanya apa maklumat yang diberikan ketika ditanyai, Haniff berkata pengerusi Pakatan Harapan itu memberitahu penyiasat bahawa dia akan memberikan semua maklumat yang diperlukan di mahkamah.

 Beliau menambah bahawa Dr Mahathir juga menjelaskan sebelum ini bahawa beliau tidak merujuk kepada seluruh masyarakat Bugis dengan kenyataan didakwa menghina itu, tetapi hanya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. 

 Bekas perdana menteri itu membuat kenyataan yang menyinggung perasaan semasa perhimpunan Pakatan Harapan di Petaling Jaya pada 14 Oktober. ~ sumber
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

nampak nya wii negara soon be Police State to only protect peopenin power and well onnected criminals...? If the signs now are everything to say...

Anonymous said...


Semua kemelut dalam negara berpunca dari Najib. Menyusahkan Polis.

Tak boleh nak berdepan dengan Tun, di guna nya Polis konon untuk siasatan. Kalau rakyat biasa boleh lah takut kan atau malukan..

Dah kali ke lima, itu pun masih nak guna cara yang serupa.

Kenapa Najib sendiri yang saman Tun Mahathir ?

Najib Butuh said...

Tun patut tanya balik polis bodoh tu.. si jawa batak jahid komedi cakap dia kutty, knp x pi tangkap? itu hina keturunan india muslim.

puki mak punya najib bugus sial

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...