JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, December 12, 2017

Samseng Jalan Ugut Bekas Ketua Polis

Samseng Jalan yang disyaki turun dari Mercedes-Benz dan menghampiri Toyota
Alphard di tengah-tengah jalan pada hari Ahad. - Gambar dari JB Tracer.
  Bekas Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Dell Akbar Khan dan rombongannya diugut oleh seorang "gangster" yang memaksa kenderaannya berhenti di sepanjang persimpangan Bukit Amber dan East Dispersal Link (EDL).

Kejadian itu berlaku pagi semalam pada jam 8.30 pagi ketika Dell, yang kini menjadi naib presiden eksekutif Malaysia Resources Corporation Bhd (MRCB), sedang dalam perjalanan dengan kenderaan Toyota MPV (MPV) yang disewa bersama tiga kakitangan pengurusan lain

 Bekas Ketua Polis itu berusia 69 tahun yang juga bekas setiausaha agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) sedang dalam lawatan kerja dengan beberapa kakitangan kanan MRCB untuk mengawasi operasi EDL di sini yang dimiliki syarikat itu.

 Sumber-sumber yang biasa dengan siasatan berkata MPV mengangkut kakitangan itu dipandu oleh pengurus besar syarikat itu yang berusia 40 tahun apabila ia dipintas oleh Mercedes-Benz hitam yang dipandu dengan cara merbahaya.

 Pemandu Mercedes-Benz hitam itu menyusuri MPV di sepanjang persimpangan Bukit Amber dekat Kempas.

 "Suspek lelaki, yang digambarkan dalam kemarahan, dikatakan telah memaksa MPV berhenti di bahu jalan di mana dia kemudian turun dan mendekati pemandu dengan objek logam sebelum menghamburkan maki hamun kepada pemandu," kata sumbernya.

 Selain memaki hamun, sumber mengatakan suspek mengatakan bahawa dia adalah "gangster" dengan cara yang mengancam. 

 Tetapi apa yang mengejutkan ialah suspek kemudiannya memberikan kad perniagaannya kepada pemandu MPV sebelum beredar dari tempat kejadian.

 Sumber mengatakan bahawa drama itu tidak berakhir dengan Dell dan rombongannya kerana suspek mengekori dari belakang dan terus memandu dengan cara yang berbahaya, memaksa MPV berhenti di tengah-tengah EDL berdekatan dengan keluar dari Bakar Batu dan Permas Jaya.

 " Bagi kali ini, suspek dikatakan telah turun dari keretanya sekali lagi memegang objek logam yang sama sambil memaki hamun dan menuduh penghuni MPV mengambil gambar keretanya," kata sumber itu.

 Siasatan awal mendapati kedua-dua kenderaan yang tiba-tiba berhenti di tengah lebuh raya EDL mencetuskan kesesakan kecil dan membahayakan pengguna lain. 

 Media sosial Facebook dan halaman Facebook yang berpusat di Johor, JB Tracer merakam imej kejadian itu.

 Adalah dimaklumkan bahawa suspek kemudian pergi ke arah keluar dari Bakar Batu dan Permas Jaya.

 Pihak berkuasa telah mengenal pasti suspek, terima kasih kepada kad perniagaan yang diberikannya kepada pemandu MPV.

 Suspek dikatakan sebagai pengurus sekumpulan pemaju berdaftar di Johor.

 Polis masih belum menangkap suspek dan menyiasat kes itu di bawah serangan jenayah bersama-sama dengan kerosakan. ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...