JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, January 30, 2018

Husam Musa : BN Henti Buli Kelantan


Dato Husam Musa ADUN Salor Naib Presiden Parti AMANAH NEGARA, membidas PM Najib kerana mengungkit mengenai bantuan yang dihulurkan kerajaan BN pada negeri itu.

"Beri wang, kemudian ungkit, itu BULI namanya." Tempelak Husam.

 Najib dalam ucapannya di Kota Bharu hari ini mengungkitkan bahawa kerajaan negeri malah tidak akan mampu membayar gaji penjawat awamnya jika tidak kerana suntikan dana dari Putrajaya.

 “Negeri defisit macam Kelantan ini pun, kalau tidak ada suntikan daripada kerajaan pusat nak bayar gaji pun tak mampu, tak boleh nak bayar gaji," katanya.~ themalaysianinsight

 "Apa lagi diungkit depan khalayak ramai. Sangat kurang sopan. Dilarang oleh Islam.

" Jika Kelantan atau mana-mana negeri mengalami kurangan dalam belanja mengurus, iaitu bayaran gaji dan emolumen, Kerajaan Pusat wajib menampung.

 "Itu ada dalam perlembagaan negara sebelum DS Najib jd PM lagi." jelas Husam.

 Menurutnya lagi, sejak zaman PM sebelum Najib pun bayaran itu dibuat. Nafkah wajib tak perlu diungkit. Kalau nak ungkit, ungkit masa MB Kelantan datang jumpa tambah peruntukan. Bukan depan rakyat jelata kerana nak malukan MB dan Kerajaan Pas Kelantan.

Komen al-Husseyn :

Saya sertakan komen daripada sahabat saya, Kameel Abuya yang turut menempelak bangsa Pas Kelantan (Walaun) kerana tidak mempertahankan Mat Yakob dari cemuhan dan penghinaan dari PM Najib semasa berucap di Kelantan.
"Dimana perginya singa-singa dan harimau PAS di Kelantan yang cuba mempertahankan maruah dan nasib malang yg berlaku keatas Pesuruhjaya PAS Kelantan ?? 
" Kalau dengan umno mereka menjadi seperti tikus-tikus botak. Tapi kalau dgn HUSAM dan PH masing-masing nak jadi jaguh dan hero Tamil Nadu!" katanya. 
 "Mujurlah ada juga orang yg bernama Husam Musa tolong mempertahankan maruah Pesuruhjaya PAS Kelantan selaku MB Kelantan. 
" Jikalah tiada orang yg bernama Husam Musa di Kelantan boleh jadi Pesuruhjaya PAS - MB Kel akan dibiarkan oleh puak-puak mereka menjadi seperti seekor cicak yg terhimpit dicelah pintu."
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Adakah najib umno tuhan?
RAKYAT kelantannmesti berani hancurkan umno bn najib

Anonymous said...

Set kito gapo lagi mikir gak...tohok jauh najib ni

Anonymous said...Itu (buli) memang sekali dalam package ..

Husam tidak pertahankan MB Kelantan tapi rakyat Kelantan.. peruntukan bukan untuk MB tapi untuk rakyat Kelantan. Barangkali apa yang Husam cakap nafkah wajib itu betul tapi yang wajib itu pun pemimpin PAS tak mintak kot?

Nak bagi .. bagi lah.
Ada, ada lah.. Kalau tak ada, apa nak buat..

Bajet pun main hentam .. kan pemimpin PAS dah kata pembangunan di Kelantan sengaja di lambatkan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...