JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, March 19, 2018

Asalkan bersama Pas, layak ditempatkan ke dalam syorga Allah walaupun non muslim,?

Ternyata dan telah terbukti buat sekian kalinya bahawa Pas adalah penjual agama.

Pas memuja dan membela perasuah dan perompak wang negara dan rakyat apabila Lebai Dusuki Rani telah mendoakan kehancuran dan kemusnahan PH yang melawan rasuah, pencuri dan penindas rakyat, khususnya Umno Bn.

  Antara ungkapan doa Dusuki Rani yang diaminkan oleh puak-puak Pas ialah : 
 "Jadikanlah setiap mereka yang bersama PAS ini semuanya dalam syurga ya Allah, jauhkan ahli PAS dari terhumban ke nerakaMu.  
  "Hancurkan tentera Ahzab Pakatan, hancurkan kekuatan mereka, jadikan perpecahan di kalangan mereka... Tegakkan Islam, inilah permohonan kami..." 
Dusuki mohon kepada Allah bahawa setiap mereka yang bersama Pas semuanya masuk syorga Allah.... Setiap mereka yang bersama Pas dijauhkan dari neraka Allah??

Jangan lupa bahawa dalam Pas ada juga ahli yang non Muslim iaitu terdiri dari Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) yang dipengerusikan oleh seorang yang kononnya pernah mimpi jumpa Rasulullah, N. Balasubramaniam.

Apa hukumnya mendoakan Bukan Islam masuk syorga?

Para ulama sepakat bahwa memohon ampunan dan rahmat bagi orang kafir sepeninggal mereka merupakan hal yang dilarang, larangan ini berdasarkan dalil-dalil sharih (jelas) dari al-Qur’an, Sunnah dan ijma’.

Allah ta’ala berfirman: “Tiadalah sepatutnya bagi Nabi dan orang-orang yang beriman memintakan ampun (kepada Allah) bagi orang-orang musyrik, walaupun orang-orang musyrik itu adalah kaum kerabat (nya), sesudah jelas bagi mereka, bahwasanya orang-orang musyrik itu adalah penghuni neraka jahanam. Dan permintaan ampun dari Ibrahim (kepada Allah) untuk bapaknya tidak lain hanyalah karena suatu janji yang telah diikrarkannya kepada bapaknya itu. Maka, tatkala jelas bagi Ibrahim bahwa bapaknya itu adalah musuh Allah, maka Ibrahim berlepas diri dari padanya. Sesungguhnya Ibrahim adalah seorang yang sangat lembut hatinya lagi penyantun.” (QS. At-Taubah: 113-114).

Imam an-Nawawi menyebutkan ijma’ ulama akan keharaman bagi seorang muslim untuk memohon ampunan bagi orang kafir. (Al-Majmu’ Syarhul Muhadzab, Imam An-Nawawi: 5/120).

 Oleh karena itu, tidak boleh bagi orang muslim untuk memohonkan ampunan, rahmat, keberkahan dan segala bentuk doa yang bersifat kebaikan akhirat, seperti mohon ditempatkan di syorga atau dijauhkan dari azab api neraka sebab do’a ini hanya diperuntukkan bagi orang beriman.

 Inilah ketaksuban lebai-lebai Pas terhadap para pemimpin parti mereka. Mereka patuhi segala apa yang keluar dari mulut pemimpin mereka sahaja.

Sesiapa yang tidak sehaluan dengan ijtihad atau pendirian pemimpin parti mereka, maka dianggap musuh malah dilabel pengkhianat, tidak beriman dan tidak layak  untuk bersama di syorga Allah.

Hinggakan mereka beranggapan, asalkan bersama Pas, walaupun non muslim, adalah layak ditempatkan ke dalam syorga Allah?

Dari segi amalan dan perbuatan mereka, mereka telah jadikan ulama dan ahli ibadat mereka sebagai tuhan, selain dari Allah.

Kalau kita kata mereka jadikan ulama mereka sebagai tuhan, mereka akan marah dan mereka kata mereka tidak sembah pun ulama macam mereka sembah Allah. Mereka hanya ikut segala apa yang keluar dari mulut ulama mereka kerana ulama manusia suci... warasatul ambia' bagai...

 Ada-lah diriwayatkan, ‘Addi bin Hatim sebelum masuk Islam, telah datang mengadap Rasulullah dengan mengenakan kalung salib terbuat dari perak. Saat itu Rasulullah membaca ayat:

 اتَّخَذُوا أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ
Mereka menjadikan orang-orang alimnya dan rahib-rahib
mereka sebagai tuhan selain Allah (At-Taubah 31)

Lalu 'Addi menjawab, “Sesungguhnya mereka tidak menyembahnya.”

Rasulullah Saw bersabda : Tidak, sesungguhnya mereka mengharamkan hal yang halal bagi para pengikutnya dan menghalalkan hal yang haram bagi mereka, lalu mereka mengikutinya; yang demikian itulah ibadah mereka kepada orang-orang alim dan rahib-rahib mereka.

 Telah acapkali di buktikan tentang pembohongan para pemimpin mereka, tapi malangnya para pentaksub tetap percaya dan terus juga menjadikan mereka yang dipanggil sebagai ‘ulama’ sebagai pembuat hukum yang perlu dipatuhi tanpa sebarang curiga dan soal?
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

semoga Allah mengembalikan doa perpecahan itu kpd mereka sendiri. ameen.

pok amid littor said...

Orang-orang Pas tak perlukan doa-doa dah utk masuk sorga. Takkan dah lupa kot... Kan kamu ada nombor ahli, permit utk ke sorga. Jadi, apa perlu lagi doa-doa nya?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...