AMANAH PERAK

AMANAH PERAK
AYUH MENDERMA

Saturday, March 17, 2018

MISTERI AUDI dan BMW : MILIK SIAPA?

BMW MILIK SIAPA? 

 Semakan di JPJ menunjukkan kereta BMW X5 berwarna putih dengan nombor chasis WBAFE42060LK98176 dan nombor plat BNB1953 mempunyai pemilik berdaftar seorang lelaki yang beralamat di Jalan Perak 7/1F, Shah Alam. 

Lelaki pemilik kereta tersebut BUKAN seorang ahli politik yang dikenali ramai apatah lagi seorang anggota Parlimen.

 Pemilik kereta ini baru saja memperbaharui LKM (road tax) pada 14/2/18 untuk tempoh selama 6 bulan.


MISTERI PEMILIK AUDI 

Nama pemilik berdaftar kereta ini bukan seorang ahli parlimen. Bagaimana pula ada logo Ahli Parlimen pada kereta ini?

 Kereta Audi bernombor plat W3812D berdaftar atas nama seseorang yang beralamat di Kg Seri Mantailang, Tenom Sabah. 

Hebat kayanya orang Malaysia ini ... kereta mewah sebegitu boleh saja-saja bagi orang lain guna begitu saja. 

Mungkin seperti yang sahabat saya Ahmad Sayuti Bashiron katakan, "setiap orang ada bahagiannya".

~ dari Fesbuk Jamzuri Ardani
Comments
17 Comments

17 comments :

Jiwa Kacau said...

Macam kenai la pulak makhluk dekat kerata tu

Jiwa Kacau said...

Macam kenai la pulak makhluk dekat kenderaan tu

Anonymous said...

milik dap tu...

Anonymous said...

Dlm gambar mcm nik beduh n din takiri. Huhuhu

Anonymous said...

Jalan perak 7/1f tu kawasan rumah banglo atas bukit. Untung la ada org kaya belanja kereta.

Anonymous said...

Bernafsu hebat jg lebai2 ni. Tp dlm parlimen jd pasu bunga. Apa2 pun, gaya mesti jaga!

tanya sama itu hud hud said...

Bergaya kemain..
Masuk parlimen jadi pasu bunga..

Sopi Awang said...

Patutlh dh jadi pok ko loni semuanya angguk angguk kenye dedak boh.hebat lebai ceramah kuliah berdetum dentum tp dunia jgk sudahnye sememang nya layaklah Allah swt x bagi kemenangan lg pun.

Anonymous said...

Patutlh dh jadi pok ko loni semuanya angguk angguk kenye dedak boh.hebat lebai ceramah kuliah berdetum dentum tp dunia jgk sudahnye sememang nya layaklah Allah swt x bagi kemenangan lg pun.

Anonymous said...

Hahahaha....

Tak de mende dah nak buat modal fitnah,

Sama juga lah keadaan nya ni mcm ada ahli Perlimen tu yg account banknya hanya ada RM 900.00, tetapi bergaji RM 30000.00 sebulan,

Besor blanjanya si Ahli Perlimen ni, dlm sebulan 30K tolak 900...

Utk apa blanjanya tu

Sahasaki said...

Dah besar panjang,macam tu lah. Pertama
jaga poket. Lepas tu jaga pot. Dan akhir jaga muka......?!?



nurul hazira said...

Klau x bodoh bkn walaun pigs namanya.... maklumat dihujung jari la bongok nk tau betul ke tidak buka sistem jpj masuk nombor kereta tu je... apa punya bodoh walaun ni

Anonymous said...


Bila peruntukan di sekat, pandai pulak mengadu pada Sultan ..

Minta ahli bagi sumbangan ..

Anonymous said...


Itu kereta biasa-biasa ..

Kalau kereta besar macam itu.. Berapa belanja sebulan dan berapa duit dalam bank?

Sam Sung said...

pegi la tanya dia wahai walaunta..sengal

Anonymous said...

Siapa yg masih dok pi berguru dgn lebai2 hipokrit mcm ni, jgn buang masa anda

Anonymous said...

Hahaha, nurul hazira, tak menjawab soalan, anon n anon, manjawab soalan dgn soalan dan alasan

Tipikal tak berfakta tetapi dibayar utk menjadi bodoh

Dasar pelahap sisa makanan munafik...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...