JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, April 04, 2018


Foto di atas menunjukan Ust Ahmad Awang berjabat tangan dengan Tun M sambil menyampaikan cenderamata berupa peta bumi Palestin dan anak kunci disaksikan betsama oleh Ust Abdul Ghani Shamsuddin. 

Cenderamata itu dihadiahkan oleh pertubuhan Global Campaign to Return to Palestine yang menjadi penganjur the 4th Global Convension in Sollidarity to Palestine yang Ust Ahmad Awang dan Ust Abdul Ghani Shamsudin hadiri pada 12-14 Mac yang lalu.


Tun M yang tidak dapat hadir sebagai tetamu undangan istimewa telah menyampaikan ucapan melalui rakaman vidio yang disiarkan diupacara penutup convension tersebut bersama ucapan Ismail Haniyah,  Presiden Hamas.

Majlis upacara penutup telah disempurnakan oleh Sheikh Muhammad Hussein, Mufti Besar Al Quds dan Palestine. 

Dalam pertemuan antara Ust Ahmad Awang dan Ust Ghani dengan Tun M di pejabat beliau itu juga mereka berbincang mengenai program peringatan Hari Nakbah Palestine ke 70 & Grand March to Return to Palestine yang sedang bermula.

Hari Nakbah (يوم النكبة, bermaksud "hari kecelakaan") merujuk kepada hari memperingati pencerobohan dan pemusnahan lebih 500 bandar dan kampung di Palestin oleh tentera regim Israel.

Peristiwa Nakbah merupakan petistiwa kekejaman tentera regim Israel yang  telah menembak dan membunuh rakyat beramai-ramai.

Sebaliknya, Prof Kangkung yang kolot itu  melalui akhbar resmi Pas telah menyiarkan satu gambar pertemuan Tun M dengan Ust Ahmad Awang dan Ust Abdul Ghani dengan tajuk

Ust Ahmad Awang apabila dihubungi menyatakan amat kesal di atas tindakan seorang yang ada tittle Professor tapi tidak menggambarkan tingkah laku sebagai seorang intelek.

Ramai yang menganggap penyiaran berita dan gambar tersebut  adalah sangat tidak beretika dan jelik.

Puak-puak lebai tidak tahu nak buat apa selain fitnah dan dusta sahaja.

Mungkin mereka boleh didakwa di bawah akta anti berita palsu tu nanti....he he. 
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...


Tapi tak sampai sedondon dan peluk arab lah ...

Ini sampai di suap dengan dedak sekali..

Baru persoalkan tentang hukum dah rosak aqidah dan syariah. Yang mainkan isu hudud tak pulak rosak aqidah dan syariah.

Najib tak rosak aqidah ke ? Walau pun tak sentuh tentang hukum, tapi dah langgar hukum. Dengan segala pembohongan, dengan rompakan secara besaran.... paling teruk di beli nya iman Lobai !

Anonymous said...

Dr kangkung BUKAN profesor. Profesor madya pun belum. Ini berita palsu. Kihkihkih.... Dia sdg berusaha bersungguh2 membalas dendam, satu ciri utama lebai pas

Shafiek Abdat said...

Bukan professor kangkong tetapi professor iblis

Anonymous said...

Ruang iklan dalam blog pun dah kena beli dengan BN. Kempen PRU14 secara haram. Pakai duit curi 1MDB ke Tuan Presiden? Jimat-jimat sikit jangan sampai habis. Duit curi tak ada keberkatannya.

Anonymous said...

Tak beso dengar ore ngajar bokali
Duk tuduh ore tak pasal2 mati seksok ore ambik pahala dio kalu dop pon dio ambik dosa ore hak dio duk kata tadi
Harap ore hak keno kato tu sabar
Dosa dan pahala ni dio tak kiro ustaz ko ore biasa ko tambah2 ore politik relo putus saing akibat parti
Nauzubillah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...