JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, April 03, 2018

KERUSI N11 GUNUNG SEMANGGOL JADI REBUTAN, MTD SEMANGGOL BERGOLAK


Gara-gara ada orang yang mahu memintas kedudukan Rohaya Bakar atau yang lebih mesra dikenali sebagai Kak Aya sebagai calon N11 Gunung Semanggol,  MTD Semanggol telah menaikkan billboard calon Kak Aya

Rohaya Bakar merupakan aktivis parti. Beliau adalah Ketua Muslimat Pas Bagan Serai dan merupakan Timbalan Ketua Muslimat Pas Perak

 Dengan keadaan kesihatan Ust Zawawi yang begitu merosot, maka  dengan sendirinya beliau terlepas peluang untuk melayakan dirinya menjadi calon mempertahankan kerusi N11 Gunung Semanggol yang disandangnya. 

Dalam keadaan yang demikian, kekosongan tempat tersebut sepatutnya diberikan kepada Kak Aya yang merupakan calon pilihan nombor 2 selepas Ust Zawawi. 

 Tetapi khabarnya ada usaha oleh orang yang punya kedudukan yang lebih tinggi dalam parti mahu menggunakan kuasanya untuk mengisi tempat Ust Zawawi sebagai calon N11 Gunung Semanggol.

 Usaha giat untuk memintas peluang Kah Aya yang merupakan Calon Nombor 2 parti menggantikan tempat Ust Zawawi ini telah mendapat tentangan oleh MTD Semanggol. 

 Inilah padahnya gara-gara tetlalu ghairah mementingkan diri sendiri bila merasakan peluangnya begitu tipis dan tidak selamat bertanding di kerusi parlimen. 

Kerusi N11 Gunung Semanggol merupakan tempat yang paling selamat bagi Pas bertanding dan mereka percaya akan dapat mempertahankannya dalam PRU 14 ini. 

 Maka dengan sebab itu orang yang ada kuasa ini mahu mengambil kesempatan tersebut walaupun ianya sepatutnya diberikan kepada Kak Aya
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...


Letaklah 50 billboard pun...

Dalam PAS hanya satu kumpulan yang berkuasa .. hitam kata dia, hitam lah.

Sepatutnya biar lah Allah yang menentukan calun nya ..

Anonymous said...


Ingat lah kaum wanita tak layak jadi pemimpin. Serah kan tanggungjawab sebagai pemimpin kepada kaum lelaki.

Pemimpin tersebut tak ada masalah untuk mengenepikan calun wanita PAS. Mat Sabu, Husam, Khalid, Hanipa dan lain-lain pun mereka boleh halau, ini kan pulak se orang wanita.

Berundur je lah ...

Anonymous said...

Enta lulus Kaherah? Enta pakai burqa? Enta ada walaq pada Tuan Presiden? Enta pakai baiah talaq? Enta lulus bersyarat. Syaratnya ialah Ana tahu ana nak pilih enta atau orang lain Ana punya suka hatilah. Enta bukan geng Ustaz / Ustazah Tasik Kenyir ana kena kasi tendang keluar padanglah.

Anonymous said...

Pas akan jd liPAS slps pru14.

Anonymous said...

Klu ikut president Pas.. perempuan tak buleh jdi pemimpin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...