JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, April 21, 2018

Razman Bertanding di N11 Semanggol Walaupun DIbantah MTD Semanggol

 Razman Bertanding di N11 Semanggol Walaupun 
Dibantah MTD Semanggol 

Inilah untungnya si Razman al-Kastami bila jadi Pesuruhjaya Pas negeri. Semua orang kena walak buta-buta kepadanya… 

 Dia mengambil kesempatan diatas keuzuran Ust Zawawi yang tidak dapat bertanding mempertahankan kerusinya di N11 Gunung Semanggol.

  Sebelum ini, pada PRU 13 lepas, Razman bertanding di kerusi Parlimen - P.55 Lenggong dan kalah. Mungkin serik kerana kekalahan tersebut, Razman cuba beralih tempat mencari lapangan yang lebih subur dan selamat untuk dirinya...

Dalam masa pencariannya itulah Razman tenampak kekosongan ditempat Ust Zawawi yang sedang uzur...

 Walaupun tempat tersebut pada mulanya telah dipersetujui untuk diberikan kepada Pn Rohaya Bakar, yang lebih mesra dikenali sebagai ‘Kak Aya’ yang merupakan calon pilihan nombor 2 selepas Ust Zawawi.

Rohaya Bakar merupakan aktivis parti. Beliau adalah Ketua Muslimat Pas Bagan Serai dan merupakan Timbalan Ketua Muslimat Pas Perak.

Namun yang berkuasa tentulah Pesuruhjaya… Mana nak melawannya ??! 

 Razman nampaknya lebih mementingkan dirinya sendiri daripada melihat orang bawahannya Berjaya…

 Pihak MTD Semanggol sejak awal lagi bila terhidu rancangan Razman mahu bertanding di situ telah menyuarakan bantahan mereka kerana menghormati hak Kak Aya sebagai calon di situ menggantikan Ust Zawawi. 

 Pihak MTD telah menentang rancangan Razman yang mahu memintas peluang Kak Aya lalu menaikkan billboard menyokong Kak Aya sebagai calon di situ. 

 Dan sudah tentu dia telah mengambil segala peluang yang ada padanya dengan menggunakan segala macam kuasa yang dimiliknya. Rohaya Binti Abu Bakar ditendang ke kerusi Parlimen - P.058 Bagan Serai untuk membolehkan Razman merampas tempat Kak Yah dan bertanding di N11 Semanggol.

 Tidak dinafikan, bahawa DUN N11 merupakan tempat yang paling selamat dan mempunyai peluang paling cerah untuk Pas meraih kemenangan. 

 Adakah orang macam Razman ini yang layak dijadikan pemimpin ? Apatah lagi untuk memikulkan amanah Islam??

  Muslimat Pas seharusnya memboikot dari memberikan undi mereka kepada Razman. Lebih baik berikan undi mereka kepada AMANAH.
Comments
4 Comments

4 comments :

abu bakar said...

Bau perpecahan dekat kepada kekalahan

Anonymous said...

Bertanding la kat mana pn,klu masuk parlimen jd pasu bunga,menghalalkan segala kelaku buruk pemerintah..perangai lagu tu lg teruk dari iblis celaka..

Anonymous said...

Vote 4 amanah
Sori PIS

Anonymous said...

Vote 4 PAS..
Sorry Abang Mat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...