JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, April 21, 2018

VIVA PAKATAN HARAPAN!

Ahmad Muslim Badawi Badawi 

Pakatan Harapan semakin diterima rakyat

 Lagi seminggu menghampiri hari penamaan calon, Mahathir buat hal lagi.. selepas langkawi, semalam di Pagoh.. lautan manusia menyambut kehadiran Tun mahathir dan pimpinan Pakatan Harapan.. ia juga mengejutkan Rafizi yg pertama kali sertai jelajah Tun Mahathir... 

  Fenomena begini masih belum pernah lagi berlaku dalam politik Malaysia kecuali di Kelantan di era reformasi.. tanpa kerahan ahli dan cawangan, tanpa bas.. Ceramah pakatan melimpah keluar padang.. 

 bagi aku, hatta Ds Anwar sendiri gagal menghimpun kan rakyat di seramai itu di Permatang Pauh..walaupun Permatang Pauh itu kubu kuat Ds Anwar..tetapi Mahathir berjaya melakukan, semua nya dikawasan hitam pembangkang.. Selepas kawasan Felda, Langkawi.. kini Pagoh... ini adalah kubu kuat UMNO.. ini petanda Mahathir sudah berjaya memecahkan tembok pertahanan daulah UMNO.. 

 Jika Sebelum PRU 13 dulu, Ds anwar banyak jelajahnya menumpu kawasan2 bandar separa bandar, kini Mahathir berjaya memecah tradisi boleh dikatakan kawasan luar bandar dna kubu kuat UMNO.. jika aku di kedudukan Najib.. ini satu signal tahap merah buat UMNO.. tanda2 tsunami melayu hampir pasti berlaku.. 

 Samada Pembangkang dapat menguasai Putrajaya dengan pelbagai halangan, percaturan licik SPR, ini kita tidak pasti... hakikatnya ia satu petanda buruk bagi UMNO.. masih ada 19 hari ke hari pengundian.. InsyaAllah.. gelombang Kebangkitan Rakyat akan lebih membesar hari demi hari... 

nantikan detik detik seterusnya.. :)
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...


Salam CAHAYA Cinta-NYA..

CAHAYA Cinta-NYA...Bersinar Terang
Mula Bersinar....Kepelusuk Negeri
CAHAYA Cinta-NYA..Menyuloh ygCURANG
Yg Khianat menCURI..Muflis INTEGRITY


Salam CAHAYA...Sahabat Semua
CAHAYA yg Terang..Anugrah Dari-NYA
BerCAHAYA di Hati..BerCAHAYA lah Minda
Tipu-KELIRU-Sandiwara...Mudah di BACA

BerCAHAYA di Hati...BerCAHAYA di Minda
Tipu-KLEPET-Sandiwara..Semuanya Terbuka
CAHAYA Cinta-NYA..Kan Membuka "Rahsia"
siPengkhianat Durjana...Musuh NEGARA

BerCAHHAYA di Hati...BerCAHAYA di MINDA
Dajjal pemBOHONG...TERANG dan Nyata
Dajjal pemBOHONG...TAK Laku Berniaga
Penjual "Agama"..."bangkai" Durjana

Lets dLIGHT ofLUV shines n shining strongly in ur HEART in ur Family n all over this country ha ha..

When dLIGHT ofLUV shines in evryones of us, there is NO room or space 4 d darkness n d barbaric leaders to survive n exist to FOOL d public anymore myLV my dearestONE hu hu..

Anonymous said...

Dan jgn lupa penyokong PH tiap2 hari berdoa semoga Allah beri kemenangan kpd kita. Usaha kita shj belum cukup. InsyaAllah doa org yg ditindas dan dizalimi tiada hijab

Anonymous said...

Insyallah yakin allah beri rahmat must menang pakatannharapan put 14...tadbir Negara malaysia amin.Yang allah

Anonymous said...

Banyak tanda yang menjadi petunjuk sebenar nya di mana gandingan antara Mahathir dengan Anwar adalah jodoh yang cukup sepadan dan sangat serasi untuk menyelamat dan menjaga negara dari hancur dan tergadai.

Seperkara lagi, masa Anwar berkempen lawan nya Mahathir bukannya Najib. Masa Mahathir tak ada GST dan tak ada tanah kena jual sampai tanah FELDA pun di jual.

Jangan biarkan parlimen tanpa suara Mahathir. Orang Langkawi suka tak suka mesti pilih Mahathir jadi ahli Parlimen. Kalau semua orang berfikir begitu, kena lah pilih calun HARAPAN yang menguasai Putrajaya.

Baru lah adil kepada Orang Langkawi.

Anonymous said...

in sya allah. PH akan menang mudah di semenanjung.
harapan BN skrg hanyalah di sabah dan sarawak. ketua menteri sabah dan sarawak ni baik, xda masalah. kalau ada pun dari bn federal. semoga PH menang BN sabah/sarawak lompat masuk PH.

mohd Amin Saaid said...

insya Allah. sampaikan berita gembira ini kpd sanak saudara kawan dan taulan diseluruh bandar dan desa tegak kan keadilan manusia sejagat semoga Allah melimpahkan rezeki yg berkat. siapa lagi yg kita harap kpd Allah kita mengadap pohon restu supaya pemimpin PH diberi mandat melaksanakan sgl janji yg tlh dibuat demi negara yg berdaulat serta rakyat tidak diijak ijak, dpt bernafas tak lagi sesak. pandang mata anak cucu supaya mrk membesar kita tidak ditempelak. tunai hak mereka pd 9 mei 2018 pangkah PH jgn berdolak dolak. lambang lain semua ditolak. wassalam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...