JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, May 28, 2018

Abam Rambo vs Abam Rambu


Menteri Pertahanan Mohamad Sabu berkongsi rasa bangganya selepas menaiki pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) model Airbus A400M.

Mohamad, yang mesra dikenali sebagai Mat Sabu berkata demikian dalam sidang media selepas majlis berbuka puasa bersama-sama anggota TUDM di Pangkalan Udara Butterworth, Pulau Pinang hari ini.

Dalam sidang media itu, Mohamad menekankan agar beberapa pembaharuan perlu dibuat terutamanya yang membabitkan peralatan ketenteraan.

Beliau berkata perkara itu akan dibawa ke Kabinet untuk dipertimbangkan dan berharap Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad akan menyokong perkara itu.

"Bila mendengar taklimat tentera darat, laut dan udara, saya rasa perlu tindakan segera untuk kita memperkemaskan peralatan ATM ini. Saya harap perdana menteri dapat menyokong untuk membuat pembaharuan segera terutama soal peralatan ketenteraan kita.

"Inilah yang kita mahu supaya peralatan kelengkapan ketenteraan sama ada di peringkat persenjataan atau peralatan pengangkutan berada dalam keadaan terbaik supaya soal keselamatan negara menjadi keutamaan demi kesejahteraan seluruh rakyat Malaysia," katanya dipetik sebagai berkata.

Kunjungan ke Pangkalan Udara Butterworth merupakan kunjungan pertama Mohamad selepas menerajui Kementerian Pertahanan pada 22 Mei lepas.
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...


Heli yang dalam gambar Razman naik tu, Heli AirWolf tau..

Kalau jet boleh terbang tanpa enjin masa Najib... Heli tu pun boleh terbang tanpa enjin..




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...