JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, May 07, 2018

Don't Play-Play...


 Nik Abduh mungkin dah dapat banyak melonggokan himpunan pahala selama ini ... sejak hari yang dia kata elok berdiam diri untuk kumpul pahala.....

Nik Abduh merujuk kisah pengakuan audio suara yg dikatakan suara dia... dia menafikan suara dia, tapi dia tidak buat laporan Polis mahupun tindakan saman ke atas sesiapa pun kerana dia kata elok berdiam diri untuk kumpul pahala.....

Tetapi semalam dilaporkan Abduh merungut dan memberi amaran kepada mereka yang melontar komen “fitnah” di laman Facebooknya.~ sumber

 Kali ini walaupun dia tidak akan menyamman sesiapa, tapi, “Mulai sekarang, bagi mengelak ‘dosa kering’ berlaku di Facebook saya, saya akan sekat mereka daripada terus menulis fitnah yang nyata, kata-kata buruk, carut dan nista di Facebook saya..."

 Abduh merungut kerana ramai yang hanya memberikan komentar yang buruk berbanding positif. Macamana orang nak berikan komentar yang positif bila itu semua memang tidak ada pada kamu??

Ingatlah wahai Abduh, bahawa perhormatan tidak pelu diminta atau dirayu tetapi ia akan datang beregolek dengan sendirinya kalau seseorang itu memang berhak untuk mendapatkannya.

 Kamu menganggap mereka  liar dan memperbodohkan diri mereka sendiri pada hal yang sebenarnya cara kamu berfikir sendiri yang teruk sejak 10 tahun yang lalu!!
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

“Mulai sekarang, bagi mengelak ‘dosa kering’ berlaku di Facebook saya, saya akan sekat mereka daripada terus menulis fitnah yang nyata, kata-kata buruk, carut dan nista di Facebook saya..."

Hahaha..siapa yg selalunya berkata-kata buruk, carut dan nista?

Anonymous said...

Cukup malang nik bduh ni. DNA ayah dia hampir2 tak turun ke dia. Dia boleh meniru akhlak ayah dia yang disenangi ramai tetapi dia memilih utk ikut akhlak hj hadi!!

Anonymous said...

Kat facebook tulis bukan main handai. Kat parlimen jadi pasu bunga

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...