JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, May 18, 2018

Flora Ong Adalah Sekutu "Kawan Perempuan" Seksual Najib - Apa jadi Rosmah dapat tahu?


 Pengusaha Karpet kontroversi Deepak Jaikishan telah mendedahkan berita panaskan tentang hubungan Perdana Menteri Najib Razak dengan seorang wanita benama Flora Ong.

 Beliau baru sahaja melepaskan tuduhan baru yang boleh merosakkan nasib politik PM Malaysia dan parti Umnonya.

Flora Ong kini nama pada bibir ramai pengikut kapal selam Altantuya Shaaribuu-Scorpene, walaupun dia tidak dikaitkan secara langsung dengan kes pembunuhan dan rasuah yang Deepak menuduh pasangan pertama itu mempunyai tangan.


"Flora Ong adalah kawan wanita Najib yang intim. Beliau telah dianugerahkan 2 kontrak utama - talian kuasa elektrik di Sabah dan Sarawak bernilai RM2 bilion dan kilang rawatan air di Lembah Pantai," kata Deepak kepada MC

 Beliau kemudiannya memberi butiran lanjut tentang kontrak talian kuasa grid, dengan mengatakan bahawa projek itu "melibatkan pembayaran dibuat terlebih dahulu oleh bank utama Amerika dari cawangan Singapura mereka ke pelbagai akaun nominasi dilantik di Hong Kong".

 "Apabila Rosmah tahu, dia sangat marah dan kami dihantar untuk mencari Flora dan membawanya ke Rosmah. Bagaimanapun, keadaan itu ditolak beberapa hari kemudian dengan pemecatan seorang setiausaha politik kanan dari Kementerian Kewangan," kata Deepak.

Seorang lagi anak perempuan Najib, Rosmah sangat sedih?

 Mengapa Deepak melakukan ini? Siapa di belakangnya? Kenapa sekarang? Kenapa tidak Najib dan Umno 'membeli' dia? Di luar sidang akhbar, ketika ditemui oleh wartawan, Deepak telah terang tentang bagaimana ia ditawarkan "kekayaan" untuk diam, tetapi menurutnya dia telah "membakar jembatannya".

 Walau bagaimanapun, ia juga mungkin bahawa 'tawaran kewangan' dibuat untuk menenangkannya setakat ini tidak setinggi yang dia mahukan. Walaupun Deepak menafikan ini, beberapa rakyat Malaysia percaya beliau tidak menggunakan sepenuhnya pengetahuan beliau yang mendalam terhadap Najib dan usaha mereka untuk mencapai keuntungan maksimum.

 Sama seperti itu, Deepak bukan hanya bercakap 'udara panas'. Beliau telah dapat membuktikan denga bukti dokumentari yang penuh dan kukuh untuk menyokong tuntutannya, seperti dalam penipuan tanah Raja Ropiaah RM160 juta.

 Nampaknya dia mungkin mempunyai "bukti yang tidak dapat dipecah" yang sama dengan Flora Ong terkini!

 Menurut Deepak, kontrak itu telah dianugerahkan pada tahun 2009 dan 2010, dan dia mempunyai surat yang ditukar antara bank-bank yang terlibat dan syarikat Flora untuk menyokong tuntutan letupannya.

  Flora dari Ampang

 Pada tahun 59, Najib masih seorang lelaki yang sangat kacak, sememangnya pernah menjadi Perdana Menteri Malaysia yang paling berpengalaman. Tetapi dengan ciri-ciri fizikal dan latar belakang yang istimewa, tidak hairanlah bahawa dia juga mempunyai reputasi untuk menjadi 'playboy' dan bahkan ayahnya yang akhirnya dilaporkan telah menjatuhkannya sebagai "skirt-chaser" pada hari-hari kolejnya.

 Selain dari wanita parti Mongolia, Altantuya, bintang tempatan Ziana Zain juga memaparkan senarai 'wanita panas' yang dikatakan Najib mempunyai hubungan seksual. Perlu diingatkan bahawa Najib telah menafikan pernah mengetahui Altantuya atau mempunyai hubungan dengan Ziana.

 Ziana masih memainkan peranan dalam industri muzik tempatan, tetapi Altantuya dibunuh pada tahun 2006 oleh dua bekas pengawal peribadi Najib ketika spekulasi bahawa dia telah mengancam untuk mendedahkan rasuahnya dalam pembelian kerajaan RM7.3 bilion 2 kapal selam Scorpene.

Sekarang ada Flora.

 Berita bahawa Flora yang misterius adalah satu lagi pelukis dalam 'harem' PM yang terikat untuk mengejutkan dan menyekat nasibnya yang sudah goyah di Umno, di mana kononnya sudah ada selusin plot untuk menggulingkannya oleh pemimpin termasuk timbalannya sendiri Muhyiddin Yassin dan bekas mentor Mahathir Mohamad.

 "Kami melakukan pemeriksaan latar belakang Flora. Dia seorang Cina Malaysia dan alamatnya pada masa itu disenaraikan sebagai dari Ampang," kata Deepak.

 Malah wahyu-wahyu yang lebih mendalam akan datang ...

 Ekspos terbaru Deepak menjadi semakin panas pada dua tindakan undang-undang yang dia mahu menentang PM Malaysia. Yang pertama adalah saman fitnah RM100 juta sebagai tindak balas kepada Najib yang menggambarkan beliau sebagai "orang yang boleh dipercayai" semasa sidang akhbar 17 Januari.

"Kenyataan yang dibuat oleh Najib telah menjejaskan kredibiliti saya kerana ia datang dari perdana menteri," kata Deepak kepada pemberita di lobi Mahkamah Tinggi, di mana peguamnya memfailkan saman pada hari Jumaat.

 Tuntutan RM3 bilion juga dijatuhkan oleh Najib, Rosmah, abangnya dan kerajaan Malaysia. Menurut Deepak, tuntutan ini adalah "berkaitan dengan segala kesepakatan yang mereka menarik diri dari kami (beberapa firma miliknya dan keluarganya)."

 Deepak mendakwa menjadi salah satu daripada 'lelaki utama' yang digunakan oleh pasangan pertama untuk mendakwa 'membasuh' kontrak dan tawaran kerajaan yang mereka berikan untuk memberi manfaat kepada diri mereka sendiri dan keluarga mereka.

 Walau bagaimanapun, selepas perniagaan jatuh dengan Rosmah, beliau mendakwa bahawa firma-firmanya telah disasarkan, kehilangan jumlah wang yang banyak kerana tawaran yang dibatalkan. Pejabat mereka diserbu dan mereka mendapati diri mereka 'tersenarai' dari kontrak kerajaan, tambahnya. 

 Sudah jelas Deepak mempunyai butiran lebih banyak daripada yang telah diturunkan setakat ini, dan ini pasti akan berlaku ~  Thecoverage
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

mana admin dapat laporan ini?

laporan ini diterjemah dari suatu artikel berbahasa inggeris. terjemahan yang sangat lemah dan salah. mungkin dari lebai google.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...