JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, May 03, 2018

Horey!! Kita menang saman, jerit si Tolol!



Kesian tengok perangai orang yang hanya ada otak-otak.... belum bicara lagi dah palu gendang kemenangan... Macam cerita RUU355 yang baru berjaya dibentang atas Padang Merbuk dah sambut kepulangan Hj Hadi dengan kemenangan ...???

Apa-apa pun tunggulah bila perbicaraannya pada 1 - 12 April 2019 nanti baru nak mula bicara penuh... 

Baca komen Ipohmali sat ...

Dulu aku ada masuk pejabat Peguam Terkenal.. masa tu umur akur baru 20 tahun..lepas tu aku ada nampak satu frame besar.. dalam bentuk abstract, tak tau lah.. gambar lembu ker..gambar seladang ker.. tapi sorang tarik tanduk.. sorang tarik ekor... 

 Aku tanya Seorang Peguam, apa kena mengena gambar ni dengan Pejabat Peguam.. 

 Sambil gelak dia bagi tahu, kamu tahu tak.. dalam sebarang kes , perbicaraan.. merujuk kes tuntutan Injury Claim.. dua dua makan duit.. Yang Peguam belah sini dapat Duit. Peguam belah sana dapat Duit..cuma sapa dapat banyak..sapa dapat sikit.. Sorang tarik tanduk..sorang tarik ekor... baru aku faham... 

 Tapi semalam bila Mahkamah di London minta pihak Hj Hadi dan Sarawak Report dedahkan kos guaman, perbicaraan masing2.. maka , aku lebih faham... kos setakat ni.. 

 SR = £200,000 = RM1,078,744 
 Hadi - £305,250 = RM1,646,434 

  Peguam apa dia kisah..ko kalah ker.. Ko menang ker.. dia dapat Duit.. tapi takpe la kan.. 

Hj Hadi Bijak.. Kalau Pilihanraya pun UMNO tolong bayarkan.. apa lagi saman ni.. sampai masa lepas PRU 14, Najib suruh tarik.. depa tarik la.. depa ikut skrip jer.. nak jadikan bahan politik jer.. :) ~ Ahmad Muslim Badawi Badawi
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...

Pas belanja sakan pru kali ini. Tengok bendera dia dan paparan semasa penamaan calon. Semua disponsor katakan. Sekali sekala jd org kaya baru. Bukan mcm dulu2 harapkan kutipan tin milo sj

Anonymous said...

Sekarang zaman beruang bukan beruang panda tapi uang ada uang boleh beli apa sahaja apa sahaja dgn kos asal kan ada uang persoalannya adakah Islam menang dlm perbicaraan itu?tidak.. kemenangan itu tidak bermakna untuk Islam kemenangan itu bercorak individuals lebih lagi menjelang pru14 dgn kadar kos yg besar kemenangan itu dibeli dgn nilai harga diri dlm waktu kerja yg singkat perlu faham fakta kes dan kes ini berangkali perlu waktu yg panjang

Anonymous said...

Horeyyy menangggg, kata si luncai lalu terjun dgn labu2nya. Lepas tu tak timbul2 lagi

pok amid littor said...

Hadi punya pasal, Pas dah jena kutuk kaw-kaw.
Sesungguhnya, hadi dah jadi liabiliti kpd Pas. Apa tidaknya, tiap kali Hadi buka mulut, pasti mata/index parti akan jatuh di kalangan pengundi.

Anonymous said...

Nampak.. bendera PAS sangat2 hebat kali ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...