JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, May 24, 2018

Kereta Roti John.... Yb Mat Sabu


Ada source bg tau... umah abg mat jauh.. so drver dtg umah utk jemput ke ofis... dia kata lepas ni, esok blh tak klu sy pergi ofis sendiri.. takyah lah dtg amik.. segan sy.. dgn esort polis tentera lagi.. dgn siren polis lagi... lagi pun sy sorang aje yg naik keta panjang ni.... campur driver jd 2 org. Itu pun bukan bknnya blh berbual.. sy kat belakang driver kat nu nu nu depan.. 

 So tentera pun tanya.. YB nk dtg ke mindef naik apa? 

Abg mat selamba jwb... ehhh sy bwk lah keta viva sy ni...laju viva ni.... smpi mindef klu ada urusan kerajaan barulah sy naik keta kerajaan..


Tentera jwb.. mana blh mcm tu YB.. malulah mindef.. lg pun yb org penting.. 

Abg mat jawab.. jadi sy kena naik jugalah keta roti john ni.. tp jgn ada bunyi siren.. bising...

Comments
6 Comments

6 comments :

Unknown said...

Cerita kreta roti john dinafikan Mat Sabu..

Anonymous said...

Bro Mat Sabu,

terlior ler org pas. kempunan sakan tak dpt jd menteri. last last yg jadi menteri jebon. ada ofis besar. driver dgn escort police outrider.

hadi ada ke cam tu???

YB kena pindah. kwsn rumah tu tak berapa strategic dr segi keselamatan. susahkan unit keselamatan. dan susahkan penduduk.

ingat tak presiden Singapura? dia degil nak tinggal rumah flat dia. akibatnya semua penghuni disitu jadi susah. sbb ada kawalan keselamatan yg ketat. akhir sekali terpaksa pindah duduk rumah rasmi presiden.

Anonymous said...

x perlu menipu darah pendekar, x perlu simpan duit brkepok2 utk diri dihormati. yb menteri naik viva pun rakyat hormat.

RIZAL&CO said...

Terhibur dgn keletah abg Mat, jebon pun jebon la... lama2 jd menteri

Anonymous said...

Terbaik.. Tingal kat situ je.. Naik viva pun kete juga... Kalau ada pengawai keselamatan lagi bagus. Kawasan perumahana pun selamat.. Tahniah yb

hanky panky said...

abg mat sorg pimimpin yg sederhane lg amanah .. jauh sgt klau nk di-bandingkan kesederhanaan beliau ngan alamak'2 pis yg dikatekan pewaris nabi tu ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...