JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, May 27, 2018

Kesimpulan PRU14 untuk semua...

Tak tahu siapa yang tulis,tapi sangat bagus dibaca oleh semua. 

Buat penyokong BN:

Orang bukan bencikan BN,  orang bencikan pemimpin kamu. Bencikan sistem pemerintahan kamu.  Kontraktor,  jurutera,  supplier,  GLCs,  mereka akan faham. Muhasabah diri,  dan be better for next time.  Pilih yg ikhlas dalam kerjanya.  Saya akui.  Masih wujud pemimpin kamu yg berjiwa rakyat. 

Buat penyokong PAS:

Tahniah kerana inilah rekod terhebat sepanjang anda berseorangan.  Tapi jika tanya orang PAS,  mereka rasa patut menang PRU14 nie (please check the reality 😌). Bagi saya,  tidak akan menang orang PAS,  jika masjid belum dipenuhi ketika setiap waktu solat fardhu, trrutama subuh. 

Sebab misi dan visi kamu jelas,  tapi berat.  Check realiti,  anda tahu.  Jadi, kekalkan perjuangan membentuk muslim yg sejati.  Jangan menyimpang dgn arus negativiti dalam dunia politik.  Kepimpinan melalui teladan.  

Buat penyokong PH:

Tahniah kerana berjaya membentuk kerajaan baru.  Tapi jangan ikut perangai macai. Jadilah penyokong yg berilmu,  berintegriti,  dan berwawasan tinggi.  Keep calm.  Jangan jadi sama macam penyokong kerajaan lama. 

Dan ingat,  bukan semua penyokong PH,  adalah orang PH.  Kemenangan kamu,  hasil dari undian sesetengah orang PAS,  dan BN sendiri,  yg inginkan perubahan.  Jadi,  buat yg terbaik.  Mandat yg diberi,  jangan disia-siakan. 

Orang PAS dan BN yg undi kamu,  inginkan pembersihan RASUAH,  embersihan sistem kotor dalam pemerintahan..  Be the best for this 5 years.  Dan insya Allah,  kami undi kamu lagi jika terbukti kamu yg terbaik. 

Buat semua rakyat Malaysia:

Sekarang bukan lagi waktu nak meroyan.  Nak tuduh sana sini.  Nak sebarkan fitnah sana sini. Nak cuba bukak aib individu sebab tak puas hati.  

Bukan juga masanya nak menganjing.  Nak sindir sana sini. Sekarang masanya kita bina balik Malaysia.  Tak tercapai wawasan negara jika kita masih di tahap ini. Bagilah kerajaan langit sekalipun,  jika rakyat tak bersatu,  tak ke mana kita.  

Saya tahu ramai troopers BN tak puas hati dgn kekalahan mengejut nie,  tapi di sinilah baru kamu tahu,  peritnya jadi pembangkang.  No power,  no money,  no gov support.  Muhasabah diri,  dan jadilah pembangkang yg membina. 

Troopers PAS?  Mereka dah biasa jadi pembangkang.  😁. Lagipun PRU14, adalah kejayaan, bukan kegagalan.  Kekalkan dakwah,  hindarkan fitnah.  

Penuhi Masjid,  Surau,  Madrasah dan Seumpamanya Bgi yg Mencintai Islam dan Kasih Sayang Sesama Kita.. 

Doa berterusan Moga Allah Memberkati Negara Tercinta ini. 

Be better Malaysian.  Sayangi Negara Kita.  

C & P
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

PAS menang tapi Islam kalah.

Jangan lah nak memujuk PAS.

Jangan asyik bangkang lawan.. nak menang bangkang sekali tindakan pemimpin PAS.

Anonymous said...

Yang kuat sangat mencucuk dan dicucuk mohon bersama berhenti buat kerja sia-sia. Politik baru bukan medan perang sahaja. Medan membina semula negara yang sudah dimusnahkan reputasinya daripada negara membangun yang berpotensi menjadi negara penyamun yang kleptokrasi. Kalau nak kritik biarlah berfakta dan membina. Vice versa. Barulah kita dapat bina semula nama baik Malaysia. Good info to share for better Malaysian!

Anonymous said...

Aku tambah sikit. Penuhi masjid dsb. dan beribadat secara ikhlas. Bukan nak riya', menunjuk2(holier than thou), nak dihormati. Jadikan akhlak org masjid boleh dicontohi bukan dicemohi, insyaAllah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...