JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, May 24, 2018

Khatam of the day ....

1. Majlis Profesor Negara akan dibubarkan. CEO MPN minta review semula. 

2. Gaji jemaah menteri dipotong 10%. Tahniah. You walk the talk. 

3. JKKK digugurkan. 

4. Rumah & pejabat Azeez Baling PHD palsu kena geledah. Jumpa duit cash RM500ribu. Brg kemas dan dokumen penting kena angkut. Allah selamatkan Tabung Haji. Petang ni Azeez dah letak jawatan sbg Pengerusi TH. 

5. JASA akan dibubarkan. Bye Tun Faisal. Dan Puad Zarkashi  

6. SPAD disatukan bawah MOT. MOT bg kata 2; letak jawatan atau di sack. Tahniah, bold move. Bye Isa Samad 

7. Arul Kanda dan Pegawai Kanan 1MDB pagi2 dah mai ngadap LGE. Official statement right after that oleh Kementerian Kewangan mengesahkan 1MDB tak mampu bayar duit seperti diminta. Dan Arul Kanda kata dia tak aware pasal financial condition 1MDB dan dia on ‘garden leave’ sehingga kontrak dia habis. (Sila carut sekarang) 

8. Dr. Mazlee the new MoE mengesahkan PTPTN untuk yg bergaji di bawah 4K boleh buat penangguhan bayaran. But—hutang kena bayar ya. Jangan ngelat. 

9. MaGiC pun dihentikan. Kesian Barrack Obama. PEMANDU juga dihentikan. Bye Idris Jala. 

 10. Polis dah selesai kira hasil rampasan harta sadik segaraga (Najib). Total dekat 120Juta! 

 11. Kes NFC lembu akan dibuka semula. Kak Ijat mana mau lariiiii.. 

 Extra notes :

 Bang Mat pagi tadi viral bodyguard & escorts mai jemput di rumah. Habis orang analyze ada kain pelikat sangkut di tingkap, moto ada sticker L, kereta Viva macam rakyat biasa... 

Dr. Mazlee imamkan solat Zohor di pejabat dengan staff. 


 Gobind yg jadi tetamu di program RTM1 semalam terus ‘kondem’ channel tu 10 dekad kebelakang on the spot. 

 Gambar paling touching harini ialah Robert Kuok bagi tabik hormat pada Tun M. Indeed, Malaysia akhirnya diselamatkan di tangan orang2 yang dah ‘tua’. Old but wise people. 

 Waahhhhh. Today is only day-13 since PRU14. 

 Semoga istiqomah. 

 I LOVE MALAYSIA BARU!! 🇲🇾
Comments
5 Comments

5 comments :

Anonymous said...

thn ni 1mdb ada sponsor org naik haji ke ??

Anonymous said...

bajet guna panggey dak2 tahfiz nak dtg umah bacakan yasin...
prepare mana tau kot2 meninggal bulan2 posa ni kan.. leh terus ditalkinkan sekali

MFOAHIARMUASD said...

Walaupun raya thn ni xda bonus tp alhamdulillah sekurang2nya kita dh menyelamatkan generasi anak cucu kita dr hutang2 pemimpin yg kurap.

Anonymous said...

Syukron. Terbaek PH. Moga diberikan petunjuk dan hidayah Allah SWT dalam pentadbiran.

Anonymous said...

Sebab tu aku undi PH dan tak pilih Pas. InsyaAllah kita akan kecapi byk perubahan dan selamatkan negara demi masa depan anak cucu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...