JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, May 29, 2018

KISAH MORSI DI MESIR UNTUK PANDUAN PAKATAN HARAPAN

Oleh VETEREN PEJUANG NEGARA LT KOL MOHD SANI ROYAN


Gambar sebagai hiasan sahaja
Epistemology, whats in my mind?

ASSALAM.
SAYA VETEREN PEJUANG NEGARA LT KOL MOHD SANI ROYAN.

PH MASIH DALAM BAHAYA. 

ANCAMAN MASIH BELUM DI ‘NEUTRALISE’ SEPENUHNYA. ‘BATTLEROUP’ MUSUH MASIH LAGI UTUH DAN MASIH BERUPAYA MENYERANG BALAS.

 WANG HARAM YANG DITEMUI DIRUMAH PEMIMPIN PENYAMUN BERLAMBAK MENANDAKAN IANYA BOLEH DIGUNAKAN UNTUK TUJUAN TERRORIST FINANCING YANG SANGAT DIKEHENDAKI DALAM RANCANGAN MEREKA UNTUK MERAMPAS KEMBALI NEGARA.

KITA SEMUA TAHU SERANGAN AWAL TUN DR M ADALAH YANG TERBAIK BAGI MENCAPAI ELEMEN ‘SURPRISE’  IAITU ‘SHOCK & AWE EFFECT’.

 MALANGYA  IANYA TELAH DI GANGGU OLEH RAKAN PAKATAN SENDIRI  YANG INGINKAN SERANGAN DIKENDURKAN DAN BERHEMAH/ SAYA NAK TANYA SEJAK BILA BN BERHEMAH DALAM MENYAMUN WANG RAKYAT HAMPIR 40 BILION ITU?

 LAGI ZALIM MEREKA MENINGGALKAN HUTANG NEGARA LEBIH 1 TRILLION?

TAKTIK PROPAGANDA MEREKA YANG MENGGUNAKAN SIMPATI KETUA PENYAMUN TIDUR DI ATAS KUSYEN DAN POLIS MAKAN CHOKLAT TELAH BERJAYA MENAGIH SIMPATI DIKALANGAN PENYOKONG MEREKA.

 NAMUN HAKIKATNYA RAKYAT UMUM MASIH MENYOKONG PADU TINDAKAN TUN M MENYIASAT MEREKA DAN TIDAK MAKAN DENGAN PROPAGANDA MEREKA/ MENGEJUTKAN RAKAN PH PULA YANG TERMASUK PERANGKAP INI.

 POLIS MENYIASAT SECARA PROFESIONAL NAMUN GAMBAR DS NAJIB DAN KAK MAH TIDUR ATAS KUSYEN TELAH MENDAPATKAN SIMPATI DAN DI VIRALKAN.

 AGAK KECEWA  PUTERI PKR JUGA MEMBERI RUANG KEPADA PENYAMUN INI UNTUK TERUS BERSUARA DAN MEMBERI KEBEBASAN MEDIA SEDANGKAN FASA PEPERANGAN POLITIK INI MASIH DI PERINGKAT EKSPLOITASI DAN ATUR SEMULA.

 RUANGAN INI AKAN DIGUNAKAN OLEH PIHAK BN UNTUK MEMBUAT PERSIAPAN SERANG BALAS ATAU COUNTER ATTACK DAN MUNGKIN MENJADI ANCAMAN LEBIH BESAR KEPADA PH . 

FAKTUR KEMENANGAN DALAM SESUATU PEPERANGAN ADALAH ‘SURPRISE’ ATAU ‘SHOCK AND AWE’ SEPERTIMANA YANG TELAH DILAKUKAN AS SEMASA MENYERANG IRAQ.

 MENAWAN OBJEKTIF ATAU LOKASI MUSUH  BUKANLAH SUATU KEMENANGAN YANG MUTLAK KERANA OBJEKTIF MASIH LAGI TERDEDAH KEPADA SERANGBALAS MUSUH.

 SEKARANG INI BUKAN WAKTU UNTUK BERGEMBIRA KERANA  MUSUH MASIH KUAT DAN MEMILIKI WANG YANG BANYAK DAN MEMUNGKINKAN SERANGAN TERRORIS DILAKUKAN BAGI MENGABURKAN MASSA DENGAN SUASANA CHAOS . 

ANCAMAN TERBESAR PH IALAH MASIH TIDAK MEMBESIHKAN LAGI NEGARA DARI SEMUA BENTUK ANCAMAN POLITIK DAN ANCAMAN TERHADAP PENGURUSAN A GOOD GOVERNANCE.

DENGAN KATA LAIN TIDAK MENANGKAP ANASIR JAHAT INI DAN MEMENJARAKAN PENYAMUN ATAU MAFIA-MAFIA INI.

 RANCANGAN TUN M UNTUK MENGASINGKAN MEREKA DARI MASSA ATAU RAKYAT TELAH DIHALANG DARI MENCAPAI EFFECT KESAN ‘SHOCK AND AWE’.

 RAKAN PAKATAN BEGITU ‘OVER CONFIDENT’ BAHAWA MEREKA TELAH MEMENANGI PEPERANGAN NAMUN MEREKA BELUM PASTI MENAWAN DAN MEMERINTAH NEGARA DENGAN SELAMAT.

100 HARI DAN KESTABILAN NEGARA MASIH BELUM LAGI DIPEROLEHI NAMUN ADA KALANGAN MEREKA YANG SUDAH MERAIKAN KEJAYAN

 TIDAKKAH MEREKA BELAJAR DARI KESILAPAN DR MORSHI MELAWAN GEN MUBARAK DI MESIR YANG TELAH GAGAL MEMERINTAH TIDAK SAMPAI 100 HARI HANYA DISEBABKAN MEREKA LEKA ?

 DR MORSHI HANYA BERCAKAP DAN TIDAK MELAKSANAKAN TINDAKAN MEMUSNAHKAN KETUA-KETUA MAFIA MESIR SEPERTI KETUA HAKIM , KETUA PERISIK YANG MASIH BERMAHARAJALELA …

#chedet
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

perang uhud pun boleh dijadikan contoh jgk kot rasanya,, mulanya dah menang, tp lpas tu kena tibai balik,, huhuhu,,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...