JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, May 07, 2018

Nik Abduh mahu disembelih di Bachok?

Terima whatsapp dari sorang rakan :

Kemudian terjumpa pula tulisan Sabri Salleh, sepupu Nik Abduh menulis perkara yang maksudnya sama :

Dah naik sepanduk di kawasan Bachok hari ni tertulis, ore bachok tak sei bare reject dari Pasir Mas. Ambo kesian kepada Ustaz Nik Abduh. Dia jangan ingat rakyat sekarang akan patuh kepada keputusan parti seperti zaman ATGNA. 

Waktu tu orang sayang kepada Almarhum dan Pas. Sekalipun letak calon yg tidak disukai, rakyat tetap undi Pas. 

 Sekarang lihat lah mcm mana ahli Pas di Dun Kelaboran. Bila mereka tahu hj Zaki tak tercalon, 500 orang pergi berarak ke rumah ustaz Mat yaakob. Jangan diharap org akan hormat pemimpin Pas yg ada sekarang ni akan dihormati sama seperti Atgna. 

 Kembali isu us Nik Abduh dicalonkan di Bachok, bonda beliau patut sedih dengan tindakan Pas terutamanya Pas Kelantan yg menutup pintu kepada UNA yg sepatutnya diletakkan di Parlimen P. Chepa ataupun di Dun Chempaka. 

Kenapa org Bachok pula yg di calonkan di P. Chepa? 

 Sepak terajang politik menampakkan UNA sebenarnya mahu dikuburkan di Bachok. Bonda restu ke apa yg Pas buat terhadap anak beliau? 

Itulah yg saya sebut, Bonda yg tak faham sepak terajang politik dan politik dalaman Pas yg teruk ini, jangan lah dihasut utk mengeruhkan keadaan ustaz Nik Omar. Nanti akan mendedahkan aib bonda dan keluarga tu sendiri. Atau UNA tak kesah aib bonda dan keluarga terbuka kepada tatapan Umum? 

Amat malang atgna mempunyai anak seperti ustaz Nik Abduh. 

 Sekali lagi saya ulangi, bonda bukan org politik dan dia tak faham pun politik. Cukup2lah peralatkan bonda. 

Us Nik Omar memikul tanggungjawab yg lebih besar utk selamatkan maruah Almarhum ayahndanya dan juga Negara. Bukalah hati dan minda. 

 Ustz Md Sabri Salleh
(Sepupu Nik Abduh & Nik Omar)
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...