JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, May 28, 2018

Pemimpin DAP lebih sayangkan negara berbanding dgn PAS dan Umno..

LAGI 4 WAKIL RAKYAT DAP POTONG GAJI UNTUK BANTU NEGARA BAYAR HUTANG
IPOH - Empat wakil rakyat DAP Perak, hari ini mengumumkan sumbangan kepada kerajaan bagi membantu membayar hutang negara yang mencecah RM1 trilion
Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming berkata, beliau sendiri akan memberikan RM16,000 gajinya sebagai Ahli Parlimen Teluk Intan untuk bulan ini bagi tujuan tersebut.
Sementara itu, Timbalan Pengerusi DAP Negeri, V Sivakumar berkata, beliau bersama-sama Setiausa DAP Perak, Wong Kah Woh akan turut mendermakan sebahagian gaji sebagai Ahli Parlimen berjumlah RM8,000 setiap seorang kepada kerajaan untuk tujuan tersebut.
Dalam pada itu, Adun Kepayang, Dr Ko Chung Sen dalam sidang media sama turut mengumumkan menderma RM10,000 kepada kerajaan.
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Pemimpin Umno dan Pas mana? Malaysia hutang hasil pemimpin yang Kleptokrat dan tidak amanah. Kalau sokong Kleptokrat kita percaya mereka tidak akan derma sesen. Malah mereka akan minta royalti dan imbuhan lain.

Kalau berjiwa besar dan sayangkan Malaysia, wajiblah berkorban dan ada semangat patriotik. Dermakan sebahagian harta untuk bantu Kerajaan Malaysia yang tanggung hutang besar dan mahu langsaikan hutang.

Pemimpin Pas dan Umno Melayu Islam mesti lebih sayang Malaysia daripada kaum dan agama lain. Takkan orang yang diejek pendatang pula lebih banyak derma daripada pemimpin Pas dan Umno?

Anonymous said...

tengok apa org pas buat???
buat ceramah collect dana tak nak bantu negara???

Anonymous said...

PAS tak pernah potong gaji walau pun Kelantan dah lama dengan kemiskinan nya.

UMNO lagi lah... terlalu sangat mengumpul harta. Kalau dulu UMNO potong gaji, duit rakyat jadi ganti.


Macamana Kerajaan Islam PAS boleh membantu menyelesaikan hutang negara?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...