JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, May 06, 2018

Semua rakyat Malaysia mesti membaca ini sebelum GE 14 pada 9 Mei

Selepas membaca ini, sila beredar ke semua kenalan anda supaya mereka boleh mengedarkannya ke semua kenalan mereka untuk memenangi lebih banyak undi untuk menendang Kerajaan BN yang rosak.


Foto menunjukkan Dr Mahathir membaca ucapan saya yang saya sampaikan kira-kira 2 bulan yang lalu, ketika parti Dr Mahathir PPBM mengadakan makan malam penjanaan dana di Hotel Riverfront, Ipoh, di mana saya menyumbangkan RM 200,000

Ucapan politik saya

Semua ahli politik profesional akan bercakap tentang Kerajaan BN yang rosak dan bagaimana PM Najib telah mencuri berbilion ringgit daripada semua rakyat. Saya bukan ahli politik tetapi saya tahu pentingnya politik dan rakyat yang kita pilih akan membuat semua peraturan dan peraturan yang akan menjejaskan ekonomi negara dan masa depan anda.

Saya telah menyediakan ucapan saya untuk mereka yang tidak dapat hadir untuk mendengar ucapan saya

Kenapa kita perlu menukar kerajaan BN yang rosak?

British memberikan kemerdekaan Malaysia pada tahun 1957, 61 tahun lalu. Sejak itu Kerajaan BN telah memerintah negara ini. Malaysia sepatutnya menjadi negara maju sejak dahulu kala kerana pihak British telah meninggalkan kita sistem pemerintah yang sangat baik, Selain itu, kita mempunyai getah, timah, kayu dan sumber semula jadi yang lain. Pada satu masa, kami adalah pengeluar getah dan timah terbesar di dunia.

aya masih ingat pada tahun 1970 KDNK per kapita kita sama seperti Singapura, Taiwan dan Korea Selatan. Kini KDNK Singapura adalah 3 kali dan kedua-dua Taiwan dan Korea Selatan adalah 2.5 kali dari Malaysia. Negara-negara ini tidak mempunyai kayu untuk membina rumah mereka. Bagaimanakah mereka boleh maju lebih cepat daripada Malaysia?

Pada tahun 2012, saya menulis buku dengan tajuk "Malaysia: Peta Jalan Untuk Mencapai Visi 2010". Jika anda ingin mendapatkan salinan, anda boleh menghubungi Pusat Maklumat dan Penyelidikan Penyelidikan strategik, KL. E-mel: gerak@gerakbudaya.com.

Saya telah menulis dalam buku saya bagaimana kita boleh menjadi Negara maju di bawah 6 bab iaitu: 1 Kebocoran dan korupsi. 2 Pembangunan Sumber Manusia. 3 Isu Tadbir Urus. 4 Harmoni Agama.5 Divisiveness yang Berkembang. 6 Kesimpulan: Mengubah Malaysia menjadi Demokrasi Moden dan Maju.

Seperti yang anda boleh dengar daripada semua ahli politik profesional yang mengatakan bagaimana Perdana Menteri kita Najib mencuri beberapa bilion Ringgit daripada kita semua dan kenapa kita mesti mengubah Kerajaan untuk menjadi negara maju seperti Singapura, Taiwan dan Korea Selatan.

Biar saya beritahu anda bagaimana kita dapat dengan mudah memenangi kawalan Perak, negeri rumah saya.

Terdapat 59 kerusi negeri di Perak. Pada PRU13 lepas, kami memenangi 28 kerusi dan kami kehilangan kawalan. Dalam PRU12, kami memenangi 31 kerusi tetapi Kerajaan BN membeli 3 ahli kami dan kami kehilangan kawalan lagi.

Tapi kali ini berbeza. Dr Mahathir telah membentuk parti politik yang dipanggil Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang akan bertanding untuk 15 kerusi di Perak. Malah, saya mencadangkan Dr Mahathir untuk bertanding di salah satu daripada 15 kerusi negeri yang diperuntukkan kepada partinya. Dengan mengandaikan bahawa parti gabungan lama akan memenangi 28 kerusi, saya yakin PPBM akan memenangi lebih daripada 3 kerusi untuk memenangi kawalan Perak.

Ramai anggota UMNO yang dahsyat yang kini menyertai PPBM, kini akan mengundi pembangkang. Akibatnya, banyak kerusi yang kami kalah dengan margin kecil dalam GE yang terakhir, sebagai contoh Manjoi, yang mana calon kami Tuan Hj Asmui Alwi, kehilangan sebanyak 132 undi, kemungkinan besar akan menang kali ini.

Saya yakin di mana ada 3 parti bertarung, PAS, UMNO dan PH, Pakatan Harapan akan menang kerana kebanyakan orang Melayu akan mengundi untuk PH.~ Koonyewyin
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...