JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, May 05, 2018

Tian Chua dan Zuraida ditangkap


 PETALING JAYA: Ahli Parlimen Batu Tian Chua dan Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin dibawa ke tahanan polis malam tadi berikutan perhimpunan Bersih 5. 

 Tian Chua mengumumkan penangkapannya melalui Twitter. "Nasib baik saya sempat mandi," katanya. "Saya gembira dengan aktivis #Bersih5 yang lain dan berehat seketika." 

 Dia sedang disiasat di bawah Kanun Keseksaan kerana rusuhan. 

 Penangkapan Zuraida diumumkan melalui WhatsApp oleh Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil. Dia tidak mengatakan di bawah undang-undang yang dia ditahan. 

 Dalam tweet terdahulu, Tian Chua berkata polis telah mengelilingi rumahnya dan dia menjangkakan akan ditangkap. 

 "Polis di depan rumah saya," katanya. "Sepertinya saya akan ditangkap malam ini. #LawanTetapLawan. " 

 Semalam, polis turut menahan anggota Dewan Undangan Negeri Perak Howard Lee Chuan How, artis Fahmi Reza, aktivis politik Hishamuddin Rais, penyokong Bersih Siew Tech Soon dan pemimpin Baju Merah Armand Azha Abu Hanifah. 

Mereka menyertai senarai panjang orang yang ditahan dalam beberapa hari lepas berkaitan dengan perhimpunan Bersih dan Baju Merah semalam.

 Ini termasuk pemimpin Bersih Maria Chin Abdullah dan Mandeep Singh, pemimpin Parti Sosialis Malaysia S Arutchelvan, aktivis pelajar Anis Syafiqah Mohd Yusuf, Safwan Anang dan Luqman Nul Hakim Zul Razali, MP Anthony Loke dan Ronnie Liu dari DAP dan pemimpin Baju Merah Jamal Yunos. 

 Bernama semalam memetik Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi sebagai berkata bahawa polis mempunyai senarai orang yang mereka akan ditangkap berkaitan perhimpunan. ~ Freemalaysiatoday
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Tak boleh tunggu lps pru ka? Apa muslihat kali ini? Org ramai makin marah? Nak sabotaj bn kot

Anonymous said...

kita semua berkempen pakatan harapan kepada keluarga ...Saudara kita ... Adik beradik kita .. . Sahabat dan jiran2 kita .... Ayuh berkempen dengan lemah lembut dan berhemah. ... Diiringi doa .....

Anonymous said...

Mungkin sabotaj hackers. Berita ni dah lama.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...