JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, June 11, 2018

APA SALAH DATUK A KADIR JASIN? Mengkritik Istana Negara atau Mengkritk DS Anwar Ibrahim?

TERHUKUM PECAT DARI MENGANGGOTAI MAJLIS PENASIHAT NEGARA -- APA SALAH DATUK A KADIR JASIN? Mengkritik Istana Negara atau Mengkritk DS Anwar Ibrahim?

Bahan bacaan yg dilampirkan ialah tulisan asal oleh Datuk A Kadir Jasin, anggota Majlis Penasihat Negara, dalam blog peribadi beliau.

Penulisan ini sekaligus membicarakan dua perkara.

• Samada wajar DS Anwar Ibrahim memperihalkan peranan beliau dalam meyakinkan Istana Negara supaya berkenan melantik Encik Tommy Thomas sebagai Peguam Negara.

• Datuk A Kadir Jasin menegaskan bahawa pihak semua Istana tidak perlu rasa ragu dan tergugat dengan kesetiaan kerajaan dalam menjaga kepentingan semua Istana, yang mana kedudukan mereka dijamin oleh Perlembagaan Malaysia. Sebagai contoh, Datuk A Kadir Jasin menulis bahawa kerajaan bayar kos selenggara keperluan Istana Negara sebanyak RM256 juta untuk tempoh 16 bulan.

Nota: Salinan spreadsheet yg kononnya mengandungi butiran belanja Istana Negara untuk tempoh 16 bulan yg lepas adalah BUKAN sebahagian dari penulisan blog Datuk A Kadir Jasin. Spreadsheet ini datang entah dari mana, tersebar melalui media sosial WhatsApp.

Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...